e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

"«Οξυγόνο» στα νοσοκομεία"

Προς ομαλοποίηση οδεύει η έκρυθμη κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων σε χειρουργικά υλικά και αναλώσιμα, μετά τη νέα βελτιωμένη πρόταση των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Υγείας για την εξόφληση των χρεών του ΕΣΥ...

Oι προμηθευτές δηλώνουν στο σύνολό τους ικανοποιημένοι, ωστόσο αδιευκρίνιστη παραμένει η στάση που θα τηρήσουν οι τροφοδότες των νοσοκομείων με αναλώσιμα υλικά όπως είναι οι σύριγγες, οι γάζες και τα ράμματα.

Χθες, σε σύσκεψη μακράς διαρκείας των συναρμόδιων υπουργών Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Υγείας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου με τους εκπροσώπους των προμηθευτών υλικών και φαρμάκων, έπεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μία νέα βελτιωμένη πρόταση.

Οι προμηθευτές αποχώρησαν από το υπουργείο Οικονομικών ικανοποιημένοι στην πλειονότητά τους, δήλωναν όμως πως πρέπει να συνεκτιμήσουν τη νέα πρόταση με τα μέλη των συνδέσμων που εκπροσωπούν. Δεν έλειψαν και οι ενστάσεις. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών (ΠΑΣΥΠΙΕ), που τροφοδοτεί τα δημόσια νοσοκομεία με αναλώσιμα υλικά και είδη όπως σύριγγες, γάζες, ράμματα, γάντια, οροί, δηλώνει αρνητικός και συνεχίζει το εμπάργκο, τουλάχιστον έως αύριο, οπότε και θα συνεδριάσει.

tanea