e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Οι εξελίξεις στον Ολυμπιακό με Κόκκαλη -Μαρινάκη


Ιστορικές μέρες φαίνεται ότι περνάει ο Ολυμπιακός. Το ραντεβού Σ.Κόκκαλη και Β.Μαρινάκη, σηματοδοτεί εξελίξεις και μια αλλαγή σελίδας που ενδεχομένως να μην έμοιαζε ορατή, με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις, αλλά που πλέον φαντάζει ως η πιο πιθανή λύση,για το μέλλον της πειραϊκής ΠΑΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, είναι έτοιμος να πάρει το τιμόνι της "ερυθρόλευκης" ομάδας, με την συμπαράσταση και τις ευλογίες του Σωκράτη Κόκκαλη, που για 17 χρόνια κράτησε γερά τα ηνία, οδηγώντας τον σύλλογο στην δημιουργία της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής δυναστείας που γνώρισε η Ελλάδα.







Το αντικείμενο της συζήτησης των δυο ανδρών,στα Γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, οι κοινές δηλώσεις και τα χαμόγελα στους φωτογράφους δείχνουν ανάγλυφα το καλό κλίμα που υπήρξε αλλά και την διάθεση αμφοτέρων να μιλήσουν επί του πρακτέου.






Μέχρι το δεύτερο ραντεβού που αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, οπότε και θα βρεθούμε προ των τελικών ανακοινώσεων, υπάρχουν τα εξής δεδομένα.


Ο Σωκράτης Κόκκαλης χαρακτήρισε πολύ σοβαρή την πρόταση του Βαγγέλη Μαρινάκη, η οποία του κοινοποιήθηκε με επιστολή πριν από 15 ημέρες. Ήταν, άλλωστε, και η μοναδική που έγινε μετά από το ΔΣ της ΠΑΕ Ολυμπιακός, όταν ο κ.Κόκκαλης ουσιαστικά έθεσε θέμα συμμετοχής ή αγοράς ολόκληρης της ΠΑΕ.






Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, είναι ένας επιχειρηματίας που τα τελευταία χρόνια αναπτύσσει τις δραστηριότητές του σε διάφορους τομείς, έχοντας καταγράψει πολλές και σημαντικές επιτυχίες, έδειξε ότι ενδιαφέρεται άμεσα. Η προοπτική που προσφέρει στον Ολυμπιακό είναι ασφαλώς μακροχρόνια και σημαντική.






Η συγκεκριμένη πρόταση της καταβολής των 50 εκατομμυρίων ευρώ (συν άλλα 10 εκατ. για το "Καραϊσκάκης") συζητήθηκε στο ιστορικό ραντεβού που είχε κλειστεί από την Δευτέρα, ανάμεσα στις δυο πλευρές.






Προφανώς, η τρίωρη συζήτηση άγγιξε όλα τα θέματα που ενδεχομένως να είχαν μείνει ανοιχτά, καθώς και την περίπτωση "αναπροσαρμογής" ή διεύρυνσης του ποσού.






Η τελική πρόταση Μαρινάκη αγγίζει τα 100 εκατομμύρια ευρώ, για αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, τα χρέη της ΠΑΕ και το 50% του Καραϊσκάκης!


Που οδηγείται η ΠΑΕ Ολυμπιακός; Ξεκάθαρα σε αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος και μάλιστα άμεσα.Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι από τη στιγμή που ο Σωκράτης Κόκκαλης κάλεσε τον Βαγγέλη Μαρινάκη στα Γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, όπου εκτός των άλλων του ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει άλλος ενδιαφερόμενος, οι διοικητικές ανακατατάξεις αναμένονται ραγδαίες.






Το σημείο τριβής






Σε κάθε διαπραγμάτευση, πάντως, υπάρχει και ένα σημείο τριβής. Ο Σ.Κόκκαλης εξακολουθεί να έχει επιφυλάξεις, καθώς ο Β. Μαρινάκης βάζει τα χρήματα κατευθείαν στην αύξηση του Μ.Κ και δεν εξαγοράζει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών.






Και προφανώς δεν έχει πάρει τις οριστικές αποφάσεις του. Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός μπαίνει σε μια διαδικασία νέας εποχής και υπάρχει τεράστιο, πλέον, ενδιαφέρον να δούμε και τη συνέχεια.
sport 24