e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Όργιο φημών για την Ισπανία-διαψεύδεται προσφυγή της στον μηχανισμό

Διαψεύδει η Κομισιόν σενάρια πως η Ε.Ε., το ΔΝΤ και το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζουν σχέδιο για την οικονομική ενίσχυση της Ισπανίας.


Σύμφωνα με την εφημερίδα El Economista, το σχέδιο που βρίσκεται στα «σκαριά» προβλέπει τη χορήγηση δανείου έως 250 δισ. ευρώ στη Μαδρίτη. Η γραμμή πιστώσεων θα περιλαμβάνει πόρους του ΔΝΤ και πόρους του ταμείου της ΕΕ, που προβλέπει δανειακές εγγυήσεις ύψους 440 δισεκατομμυρίων ευρώ για τα κράτη που βρίσκονται σε αδυναμία να βρουν χρήματα στις αγορές, όπως η Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η απόφαση είχε συζητηθεί σε ειδική σύσκεψη του ΔΝΤ και έχει ως στόχο να αποφευχθεί ένα σχέδιο διάσωσης αντίστοιχο με αυτό που προσφέρθηκε στην Ελλάδα.

Το δημοσίευμα ήταν «πολύ παράξενο», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Αμαντέου Αλταφάζ. «Μπορώ να το διαψεύσω με σιγουριά», ανέφερε. «Σε καμία περίπτωση. Δεν ξέρω πια με ποιόν τρόπο θέλετε να το διαψεύσουμε», δήλωσε και η υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Ελένα Σαλγάδο αντιδρώντας στο δημοσίευμα της εφημερίδας.

Τις φήμες «φουντώνει» περισσότερο η επικείμενη επίσκεψη του Ντομινικ Στρος Καν στη Μαδρίτη. Ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα βρεθεί στην ισπανική πρωτεύουσα την Παρασκευή για μια «επίσκεψη εργασίας» όπως τη χαρακτήρισε.

Ο Στρος-Καν θα συναντηθεί με τον Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο και σύμφωνα με δημοσιεύματα θα συζητήσουν τα μέτρα λιτότητας που ανακοινώθηκαν από την ισπανική κυβέρνηση.


newsIt.gr