e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Γκρούεφσκι: Το όνομα θα τεθεί σε δημοψήφισμα

Την πρόθεσή του να θέσει σε δημοψήφισμα μια ενδεχόμενη συμβιβαστική λύση για το ζήτημα της ονομασίας επανέλαβε, μιλώντας στη συγκέντρωση του κόμματός του VMRO-DPMNE, ο Νίκολα Γκρούεφσκι.


«Σε περίπτωση που υπάρξει ετοιμότητα για λύση στο θέμα του ονόματος, η οποία δεν θα είναι επιζήμια για κανέναν- ούτε φυσικά και για τη Δημοκρατία της Μακεδονίας- και σε περίπτωση που υπάρξει συγκεκριμένη πρόταση, αποδεκτή από την άλλη πλευρά, το VMRO-DPMNE, σύμφωνα με όσα έχει υποσχεθεί, θα προκηρύξει δημοψήφισμα, στο οποίο δύο εκατομμύρια πολίτες θα λάβουμε την απόφαση, την οποία, όποια και αν είναι, το VMRO-DPMNE θα αποδεχτεί», τόνισε.



«Το VMRO-DPMNE ουδέποτε επιβουλεύθηκε την πατρίδα ή την ταυτότητα κάποιου άλλου και στέλνουμε μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να πάρει κάτι που μας ανήκει», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γκρούεφσκι ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση του VMRO-DPMNE εργάστηκε και συνεχίζει να εργάζεται για την εκπλήρωση όλων των κριτηρίων για την ένταξή της χώρας στο ΝΑΤΟ και για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, σημειώνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισηγήθηκε να χορηγηθεί στην ΠΓΔΜ ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός άσκησε έντονη κριτική στον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM), πρώην πρωθυπουργό και Πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, κατηγορώντας τον ότι σε όλη τη διάρκεια που είχε την εξουσία, δεν κατάφερε να επιλύσει την εκκρεμότητα της ονομασίας και τώρα επικρίνει την παρούσα κυβέρνηση πως αδυνατεί να δρομολογήσει λύση στο πρόβλημα αυτό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ