e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Απεργία σήμερα στο μετρό. Προβλήματα στις συγκοινωνίες και αύριο

Προβλήματα στις μετακινήσεις του θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη το επιβατικό κοινό της Αθήνας, λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στο Μετρό «Χειρόφρενο» τραβούν την Πέμπτη για πέντε ώρες όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς του λεκανοπεδίου.

Οι εργαζόμενοι στο μετρό προχωρούν στην κινητοποίηση, σε ένδειξη συμπαράστασης στους περίπου 285
συναδέλφους τους συμβασιούχους, οι οποίοι βλέπουν την πόρτα εξόδου από την εταιρεία, καθώς έληξε η σύμβασή τους και με βάση το πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιντζή πρέπει να μην ανανεωθεί, γιατί -όπως υποστηρίζει, προσελήφθησαν παράνομα κατά την προεκλογική περίοδο.






ΝΔ: Αντεργατική η αιφνιδιαστική απόλυση






«Απαράδεκτη, αδικαιολόγητη, αντεργατική και επιζήμια σ΄ ό,τι αφορά τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου είναι η απόφαση για την αιφνιδιαστική απόλυση 271 εκπαιδευμένων εργαζομένων από την "Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας», τονίζουν εκ μέρους της ΝΔ οι βουλευτές Ιωάννης Βρούτσης και Σταύρος Καλαφάτης.






Συμπληρώνουν ότι η απόφαση αυτή οδηγεί στην ανεργία «αναιτιολόγητα 271 εκπαιδευμένους εργαζόμενους με έναν τρόπο μικροκομματικό, που παραπέμπει στην αναβίωση των διαχρονικών πρακτικών του ΠΑΣΟΚ ρεβανσισμός – εκδικητικότητα – πολιτικές διώξεις».






Πεντάωρη στάση εργασίας στα μέσα μεταφοράς την Πέμπτη






Την Πέμπτη χωρίς μέσα μεταφοράς θα μείνει η Αθήνα από τις 11.00 έως τις 16.00, λόγω της πεντάωρης στάσης εργασίας του προσωπικού, το οποίο προγραμματίζει πορεία προς το υπουργείο Εργασίας, διαδηλώνοντας ενάντια στο νέο ασφαλιστικό και στις ρυθμίσεις που προωθούνται στις εργασιακές σχέσεις.