e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Ο Στράτος Αποστολάκης στην DEAL για εθνική, Μουντιάλ, Οτο!

Διαβάστε τι λέει ο Στράτος Αποστολάκης στην DEAL για το Μουντιάλ, την Ελλάδα και τον Ρεχάγκελ. Εξω από τα δόντια, που λέμε:
«Χειρότερα από ό,τι συνέβη το ’94 στην Αμερική δεν γίνεται. Ότι κάνει η εθνική θα είναι προς το καλύτερο....

 Αυτό το καλύτερο είναι η πρόκριση σον επόμενο γύρο, στους 16 του κόσμου. Ένας στόχος εφικτός. Η ομάδα θα περάσει από μια διαδικασία. Θα εξαρτηθεί πως θα είμαστε εμείς, πως οι αντίπαλοι και πως θα αντιδράσουν τα παιδιά σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση...»
-Ποιο θεωρείς το πιο δυνατό της σημείο;
«Την μαζική και «σφιχτή» της άμυνα!»
-Στο Μουντιάλ με «συνταγή» EURO, δηλαδή!
«Ναι! Μπορείς να το πεις. Το EURO 2008 ήταν...πίκρα. Οι αντίπαλοι μας είχαν «διαβάσει» και οι διεθνείς δεν κατάφεραν να εκμεταλλευθούν το «όπλο» τους.
Αυτό έχει σχέση και με τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά των άλλων ομάδων.
Η Ν.Κορέα διαθέτει πολλές αδυναμίες, αλλά, έχει και ένα σημαντικό ατού: την καλή φυσική κατάσταση, το τρέξιμο και το γεγονός ότι μαθαίνει το ποδόσφαιρο.
Η Αργεντινή αποτελεί το μέγα ερωτηματικό. Μπορεί να προκριθεί στον τελικό, μπορεί και να αποκλεισθεί από τον πρώτο γύρο. Πρόωρες κρίσεις δεν μπορούμε να κάνουμε...».
-Ποια είναι η συμβουλή σου στα παιδιά, ως παλαιότερος;
«Να προετοιμασθούν έτσι ώστε να βρεθούν στο μάξιμουμ κατά την έναρξη των αγώνων του ομίλου. Θα τους έλεγα, ακόμα, να αποβάλλουν το άγχος.
Άγχος θα υπάρχει, αλλά, να είναι ενεργητικό άγχος! Να μην τους καταβάλει. Να χαρούν το Παγκόσμιο Κύπελλο, να το ευχαριστηθούν. Δεν πάμε στη Νότια Αφρική για να λύσουμε τα...εθνικά μας θέματα, με μια καλή πορεία, όπως μας έλεγαν κάποτε, κάποιοι εμάς. Το Μουντιάλ δεν είναι «εθνική υπόθεση», είναι...ποδοσφαιρική!».
- Η γνώμη σου για τον Ρεχάγκελ;
«Αυτά που έπρεπε να κάνει, τα έχει κάνει. Το μπάτζετ του (σ.σ. εννοεί το μισθό του) είναι τεράστιο για τα ελληνικά δεδομένα. Αν μείνει στην εθνική και μετά το Μουντιάλ θα πρέπει να δείξει μεγαλύτερη προσοχή. Να ασχοληθεί και με το πρωτάθλημα, να βγει και να πει πράγματα, να μεταδώσει τα «φώτα» του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Να μην ασχολείται μόνο με την εθνική! Αν τον ρωτήσεις για το όνομα του προπονητή της εθνικής νέων, ή της ελπίδων πιθανόν να μην το...γνωρίζει. Τον θέλουμε δίπλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχει η νοοτροπία, αν τα πει ένας Έλληνας, να μην δίνουν σημασία. Ενώ, αν τα πει ένας ξένος, το βλέπουν αλλιώς. Να μην τον νοιάζει, λοιπόν, μόνο η καλή πορεία της εθνικής. Εμάς, αν δεν προκρινόμασταν π.χ. απέναντι στην Ελβετία και το Ισραήλ θα μας...κρεμούσαν στο Σύνταγμα!».