e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου του 16ου στην Κύπρο


Συγκλονισμένος από την δολοφονία του Επισκόπου Padovese

Συγκλονισμένος από την στυγερή δολοφονία στην Τουρκία του Επισκόπου Luigi Padovese, θα έλθει το απόγευμα στην Κύπρο ο Πάπας Βενέδικτος 16ος, σύμφωνα με έγκυρη πηγή της Αγίας Έδρας στη Λευκωσία.
Δεν αποκλείεται, είπε η ίδια πηγή, ο Πάπας στην πρώτη ομιλία του επί κυπριακού εδάφους να αναφερθεί στο θέμα της δολοφονίας και για το λόγο, όπως εξήγησε ότι ο Επίσκοπος Padovese επρόκειτο να έλθει στην Κύπρο για να παραλάβει από τον Πάπα Βενέδικτο το έγγραφο εργασίας της Συνόδου των Επισκόπων της Μέσης Ανατολής, που θα γίνει τον Οκτώβριο στη Ρώμη.







Δηλώσεις πρέσβεων






Η πρώτη στην ιστορία της Κύπρου επίσκεψη Πάπα και πρώτη του Βενέδικτου 16ου σε Ορθόδοξο έδαφος προσδίδει «στην Κύπρο τεράστια πολιτική αξία και αναβαθμίζει το κύρος της χώρας μας διεθνώς», δηλώνει ο πρέσβης της Κύπρου στην Αγία Έδρα Γεώργιος Πουλίδης. Ο Κύπριος πρέσβης υπογραμμίζει ότι στα 50 χρόνια του βίου της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν έχει επισκεφθεί την Κύπρο άλλος ηγέτης ή προσωπικότητα του κύρους και της εμβέλειας του Πάπα. Ο πρέσβης Γ. Πουλίδης ανέφερε, επίσης, ότι η επίσκεψη αποτελεί μεγάλη επιτυχία του προέδρου Χριστόφια, ενώ σημειώνει και τη συμβολή του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου.






Στην πραγματοποίηση της επίσκεψης, κατά την εκτίμηση του πρέσβη, συνέβαλαν τόσο η οργάνωση από την Εκκλησία της Κύπρου, το 2008, του Συνεδρίου για τις Θρησκείες και τους Πολιτισμούς, σε συνεργασία με την Κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου όσο και η φιλοξενία, το περασμένο φθινόπωρο, της 11ης συνάντησης του θεολογικού διαλόγου Ορθόδοξης και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.






«Η επίσκεψη του Αγίου Πατέρα είναι σίγουρα ένα ιστορικό γεγονός, για την Κύπρο, για την ευρύτερη περιοχή και για όλες τις Εκκλησίες», δήλωσε ο πρέσβης της Ιταλίας στη Λευκωσία, Αλφρέντο Μπαστιανέλλι. Ο Ιταλός πρέσβης εκτιμά ότι τις ημέρες της παρουσίας του στην Κύπρο, ο Ποντίφικας θα ελκύσει την παγκόσμια προσοχή στη νήσο, στις ομορφιές της, αλλά και στα προβλήματα της και στην ανάγκη εξεύρεσης λύσης το συντομότερο δυνατό.






Επίσης, σημειώνει ότι το μήνυμα που θα μεταφέρει στην Καθολική Ιεραρχία της Μέσης Ανατολής, πέρα από τη θρησκευτική του πλευρά, «θα αποτελεί δείγμα του μεγάλου ενδιαφέροντος του για τη δυσκολία της κατάστασης σε μια ευαίσθητη περιοχή».






Ο κ. Μπαστιανέλλι υπογραμμίζει ότι «η συνάντηση του Πάπα Βενέδικτου με την κεφαλή της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Κύπρου αποτελεί ένα βήμα μπροστά για τον αμοιβαίο σεβασμό, την κατανόηση και την αγάπη».






Καταλήγοντας, ο Ιταλός πρέσβης εξέφρασε αισιοδοξία ότι όλοι οι Κύπριοι, ένας λαός- επισημαίνει- γνωστός για τη φιλοξενία του, θα υποδεχθεί τον Πάπα με την ευχαρίστηση και το σεβασμό, «που αξίζει σε ένα σπουδαίο φίλο της χώρας».






www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ