e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Γ.Πεταλωτής: Κανένα θέμα με Προβόπουλο



Αρνητική ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή για το αν υπάρχει θέμα στις σχέσεις της κυβέρνησης με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλο.



Αφορμή για την ερώτηση απετέλεσαν τα όσα αναφέρθηκαν στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων προς τον πρωθυπουργό και ειδικά η ερώτηση δέκα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ όπου εμπεριέχονταν αιχμές για την Τράπεζα της Ελλάδος σχετικά με την αλλαγή των διαδικασιών διακανονισμού των συναλλαγών επί των ελληνικών ομολόγων (από Τ+3 σε Τ+10).


Στο θέμα αναφέρηκε και ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος με αφορμή σχετική ερώτηση από τον πρόεδρο της ΝΔ, έκανε λόγο για πρόταση μομφής στο πρόσωπο του κεντρικού τραπεζίτη. «Ο στρατάρχης, όμως, δεν μπορεί να είναι τραυματισμένος στη μάχη», παρατήρησε ο κ. Καρατζαφέρης και ζήτησε να προσέλθει ο Γ. Προβόπουλος και να δώσει εξηγήσεις στην Επιτροπή Θεσμών Διαφάνειας της Βουλής. Απαντώντας, ο Πρωθυπουργός απέρριψε τα περί μομφής προς το πρόσωπο του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.


«Η ΤτΕ έχει τη θεσμική λειτουργία και αυτοτέλειά της, υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες για τον ορισμό και τη λειτουργία του διοικητή της και αυτό η κυβέρνηση το σέβεται», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς εάν ο κ. Προβόπουλος απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης.


Όσο για το αν πρέπει να κληθεί ο διοικητής της ΤτΕ από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το ζήτημα των ομολόγων, ο κ. Πεταλωτής επισήμανε ότι «από την πρώτη στιγμή, θέση της κυβέρνησης είναι ότι πρόκειται για διαδικασία της ΤτΕ». «Σε αυτή τη θέση ήμαστε και σε αυτή τη θέση εμμένουμε», συμπλήρωσε.