e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Έλληνας εφοπλιστής ηττήθηκε από Αμερικάνικη τράπεζα

Ο Έλληνας εφοπλιστής Χαράλαμπος Βεντούρης έχασε τη 'μάχη' κατά της Credit Suisse σχετικά με την απώλεια ενός μέρους της περιουσίας του που αποκτήθηκε από την πώληση του μεγαλύτερου μέρους του στόλου του.

Ο Βεντούρης επένδυσε $12 εκατ. τον Ιούλιο του 2007 σε μια συμφωνία ανταλλαγής επιτοκίου που εκδόθηκε από την Lehman Bros, αλλά τα έχασε σχεδόν όταν η Αμερικάνικης καταγωγής τράπεζα, κήρυξε πτώχευση.

Ο εφοπλιστής, ο οποίος είχε ένα ταμείο 50 εκατ. δολαρίων για την πραγματοποίηση επενδύσεων, μετά την πώληση πέντε σκάφων του στόλου του, φαίνεται να προέβει σε αγορά επιτοκίου Lehman το Σεπτέμβριο του 2005 από την Credit Suisse, χρησιμοποιώντας την εταιρεία Camerata Property Inc, της οποίας είναι και ο μοναδικός δικαιούχος .

Η Lehman Bros κήρυξε πτώχευση τον Σεπτέμβριο 2008 αφήνοντας τον κ. Βεντούρη εκτεθειμένο και κατηγορώντας τον Διευθυντή της Credit Suisse, Πέτρο Σιακότο-Κωνσταντινίδη ότι δεν του παρείχε κατάλληλες συμβουλές έξι μήνες πριν την πτώχευση.

Η ναυτιλιακή εταιρεία Βεντούρης ιδρύθηκε από τον πατέρα του Χαράλαμπο, περίπου 50 χρόνια πριν, αλλά τώρα είναι κατανέμεται μεταξύ των διαφόρων μελών της οικογένειας. Χαράλαμπος Βεντούρης.

dealnews.gr