e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Ευρωπαικό σχέδιο διάσωσης για τις υπερχρεωμένες χώρες

Τα ελληνικά, ισπανικά και ιταλικά ομόλογα ανέκαμψαν αφού οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν σε ένα σχέδιο διάσωσης για τα περισσότερα υπερχρεωμένα έθνη της περιοχής.

Ομόλογα της Ιρλανδίας έφεραν τις χαμηλότερες επιδόσεις μεταξύ των χωρών της ζώνης του ευρώ, αφού η κυβέρνηση της χώρας απέτυχε να κερδίσει πρόσθετη στήριξη από την ΕΕ, μετά την άρνησή της να αυξήσει τη φορολογία των επιχειρήσεων.

Τα Γερμανικά ομόλογα ήταν χαμηλότερα, μετά από έκθεση που έδειξε την ευρωπαϊκή βιομηχανική παραγωγή να αυξάνεται τον Ιανουάριο, για τέταρτο συνεχή μήνα.

Οι αποδόσεις του δεκάχρονου ελληνικού χρέους υποχώρησε 39 μονάδες βάσης στο 12,43 τοις εκατό από 9:55 π.μ. στο Λονδίνο, ενώ εκείνες που αφορούν το ισπανικό χρέος, μειώθηκε κατά 19 μονάδες βάσης στο 5,24 τοις εκατό και, οι ιταλικές αποδόσεις των ομολόγων ήταν 13 μονάδες βάσης χαμηλότερες, στα 4,74 τοις εκατό.


Οι ηγέτες της Ευρωπαικής Ένωσης συμφώνησαν να διευκολύνουν τους όρους των ελληνικών δανείων διάσωσης, και θα επιτρέψουν να χρησιμοποιηθούν στο έπακρο τα 440 δισ. ευρώ που δόθηκαν από τo European Financial Stability Facility.


dealnews.gr