e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Εντός της εβδομάδας το νομοσχέδιο για τη σύσταση του Φορέα Έρευνας και Αξιοποίησης Υδρογονανθράκων

Στο επίκεντρο τα κοιτάσματα


Εντός της εβδομάδας αναμένεται να δημοσιοποιηθεί η τελική μορφή του νομοσχεδίου για τη δημιουργία του Φορέα Έρευνας και Αξιοποίησης Υδρογονανθράκων, καθώς και για τον εκσυγχρονισμό της υφιστάμενης νομοθεσίας προκειμένου να υπάρξει προσέλκυση επενδύσεων από μεγάλες εταιρείες ερευνών και εξορύξεων.Την ανακοίνωση αυτή έκανε το περασμένο Σάββατο ο υφυπουργός Ενέργειας Γ Μανιάτης, μιλώντας σε εκδήλωση στην Αργολίδα.


Ο φορέας θα είναι ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων ΑΕ (ΕΔΕΥ)» με σκοπό την άσκηση και διαχείριση για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου των αποκλειστικών δικαιωμάτων του στην αναζήτηση, έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της χώρας, καθώς και τη διαχείριση, τον έλεγχο και την παρακολούθηση των σχετικών συμβάσεων που συνάπτονται ή έχουν συναφθεί στο παρελθόν από το Δημόσιο.



Ο υφυπουργός, εκτός από τον Φορέα Υδρογονανθράκων, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους διεθνείς αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου που υποστηρίζει η χώρα, καθώς και στην εξοικονόμηση ενέργειας ως του μεγαλύτερου ανεκμετάλλευτου και ανεξάντλητου ενεργειακού κοιτάσματος της χώρας.

Επίσης, αναφέρθηκε στα νέα φθηνότερα τιμολόγια της ΔΕΗ, με τα οποία θα υπάρχει εξοικονόμηση άνω των 140 εκατ. ευρώ για το 2011 στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας και στην προωθούμενη απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας στον ηλεκτρισμό και το φυσικό αέριο.
ta nea