e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Προβλέψεις για την Ιαπωνική οικονομία και παραγωγή

Αναλυτές προβλέπουν πως η Ιαπωνική οικονομία θα επανακάμψει μέσα στον 2011.


Ορισμένοι από τους κορυφαίους παραγωγούς της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο Toyota, έχουν κλείσει όλα τα εργοστάσια τους στη χώρα.

Οι αναλυτές της Nomura αναμένουν βελτίωση πριν το τέλος του έτους.


«Η καταστροφή αυτή έχει πράγματι παγειώσει την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου", δήλωσε ο Richard Soultanian της NUS Consulting, η οποία ειδικεύεται στον κλάδο του ενεργειακού εφοδιασμού. Ο Soultanian συνεχίζει λέγοντας πως αναμένεται περισσότερος χρόνος για την ανάκαμψη της οικονομίας, λόγω του σεισμού και του τσουνάμι.


Η αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας παρουσιάζει το μεγαλύτερο πλήγμα αλλά η βιομηχανία ηλεκτρονικών επίσης αναμένεται να έχει ισχυρές συνέπειες. Σύμφωνα με μια έκθεση της Goldman Sachs, λέγεται ότι θα υπάρχουν "ακραίες ζημιές" σε ολόκληρη την αλυσίδα ηλεκτρονικού εφοδιασμού της βιομηχανίας για το εγγύς μέλλον. Γνωστές εταιρείες όπως η Sony και η Toshiba φαίνεται να έχουν πληγεί.


Οι αναλυτές κοιτάζουν πίσω, μελετώντας το σεισμό του Kobe του 1995, για ενδείξεις σχετικά με το πώς η ιαπωνική οικονομία θα αντιδράσει μετά τον τελευταίο σεισμό και το τσουνάμι. Όπως και τότε, θα χρειαστεί πάνω από βδομάδα για την πραγματική εκτίμηση της οικονομικής ζημιάς και των οικονομικών επιπτώσεων στην παραγωγή της χώρας.


dealnews.gr