e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

«Ναι» στην ενίσχυση των υπηρεσιών δίωξης, «όχι» σε περαιτέρω εξοπλισμό, λέει ο Μ.Χρυσοχοΐδης


Μετά τη δολοφονία των δύο αστυνομικών της ΔΙΑΣ


Την ενίσχυση των υπηρεσιών δίωξης ως απάντηση στην εξάπλωση του οργανωμένου εγκλήματος προτάσσει ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
 Μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τετάρτης, με αφορμή τη δολοφονία των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε πως η περαιτέρω θωράκιση, μέσω εξοπλισμού των αστυνομικών δεν είναι η λύση.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, επί υπουργίας του οποίου δημιουργήθηκε η ομάδα ΔΙΑΣ, τόνισε πως η αστυνομία είναι μια υπηρεσία του κράτους που δουλεύει καλά και ειδικότερα για τη ΔΙΑΣ σημείωσε πως η συγκεκριμένη ομάδα αγαπήθηκε και στηρίχθηκε από τους πολίτες.

Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης επισήμανε: «Αυτό που πρέπει να μας προβληματίσει είναι η εξάπλωση του οργανωμένου εγκλήματος και της παραβατικότητας, που οφείλεται και στην κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα». Ο Μ.Χρυσοχοΐδης τόνισε πως είναι αναγκαία η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, είτε πρόκειται για το μικροέγκλημα, είτε για την τρομοκρατία.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε πως αυτό που χρειάζεται είναι να λειτουργήσει καλά η εξιχνίαση, ώστε να συλλαμβάνονται και να οδηγούνται στη δικαιοσύνη οι εγκληματίες. Η λύση δεν βρίσκεται στην περαιτέρω θωράκιση, μέσω εξοπλισμού, αλλά στην ενίσχυση των υπηρεσιών δίωξης του εγκλήματος και την καλύτερη εκπαίδευση των αστυνομικών.

Ερωτηθείς για το φαινόμενο των έντονων διαμαρτυριών πολιτών έναντι πολιτικών, ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε: «Χρειάζεται μεγάλη ψυχραιμία γιατί υπάρχει κίνδυνος να διολισθήσουμε σε καταστάσεις του παρελθόντως, που δεν οδηγούν πουθενά, σε αδιέξοδες καταστασεις».

Σε ερώτηση εάν πρόκειται για υποκινούμενες ενέργειες, ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης απέφυγε να υιοθετήσει αυτή τη θέση, τονίζοντας ότι αυτό που έχει σημασία είναι ότι πρόκειται για ένα αγανακτισμένο κίνημα που κάνει κακό και αποπροσανατολίζει. «Αν όλοι ακολουθήσουν την ίδια συμπεριφορά δεν θα υπάρχει πλέον κράτος δικαίου» επισήμανε.
ta nea