e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Σε κλίμα συγκίνησης η ειδική εκδήλωση για τα 20 χρόνια του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία


Παρουσία του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου ο οποίος μετέφερε μήνυμα του πρωθυπουργού, μελών της κυβέρνησης, βουλευτών, ξένων διπλωματών, πλήθους καλλιτεχνών και πολλών ακόμη εκπροσώπων της δημόσιας ζωής πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη ειδική εκδήλωση για τα 20 χρόνια λειτουργίας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, σκοπού και οράματος ζωής του Χρήστου Λαμπράκη.Στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων τόνισε την καθοριστική συμβολή του Μεγάρου στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου.



«Στη σημερινή μας προσπάθεια να χτίσουμε μια Ελλάδα απαλλαγμένη από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών είναι πολύτιμος συνοδοιπόρος» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο υπουργός Πολιτισμού αναφέρθηκε στο πώς το Μέγαρο Μουσικής άλλαξε τα δεδομένα στον πολιτισμό προ 20ετίας και ευχήθηκε, η δεκαετία που έρχεται, να είναι η πιο δημιουργική για τον ΟΜΜΑ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, προβλήθηκε ταινία με τις καθοριστικές στιγμές των 20 πρώτων χρόνων του Μεγάρου και παρεμβάσεις των κορυφαίων στελεχών του.

Το λόγο πήραν επίσης ο πρόεδρος του ΟΜΜΑ, Ιωάννης Μάνος, ο οποίος αναφέρθηκε στις ελληνικές και διεθνείς συνέργειες αλλά παρουσίασε και τον νέο λογότυπο του Μεγάρου, ο γενικός διευθυντής Νίκος Μανωλόπουλος αλλά και ο πρόεδρος του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» Κωνσταντίνος Πυλαρινός.

Τέλος, ο καλλιτεχνικός διευθυντής Νίκος Τσούχλος παρουσίασε το πρόγραμμα των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που έχει ετοιμάσει το Μέγαρο προκειμένου να γιορτάσει την πρώτη 20ετία της ζωής του.


ta nea