e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Για σύμπραξη σε τραπεζικό καρτέλ ερευνάται η Finansbank

Απειλείται με αυστηρό πρόστιμο


Σε ακρόαση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Τουρκίας έχει κληθεί η Finansbank, η τουρκική θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας, και οι διοικήσεις άλλων επτά τραπεζών, με την κατηγορία ότι προχώρησαν σε εναρμονισμένη πρακτική για την προσέλκυση καταθέσεων από λογαριασμούς μισθοδοσίας.Η τουρκική αρχή ζήτησε από τις διοικήσεις των Finansbank, Akbank, Denizbank, Garanti Bankasi, Halk Bankasi, Bankasi, Vakiflar Bankasi και Yapi Kredi Bankasi να απαντήσουν προφορικά στο εάν συνέπραξαν ή όχι αθέμιτα στις προσφορές που κατέθεσαν για την προσέλκυση καταθέσεων από λογαριασμούς μισθοδοσίας δημοσίων οργανισμών ή ιδιωτικών εταιρειών.


Στην περίπτωση που η τουρκική Επιτροπή Ανταγωνισμού διαπιστώσει ενοχή των εμπλεκομένων τραπεζών, θα επιβάλει αυστηρά πρόστιμα.

Τα κέρδη της Finansbank το 2010 ανήλθαν σε 914 εκατ. τουρκικές λίρες ή 423 εκατ. ευρώ και σημείωσαν αύξηση 40% σε σχέση με το 2009.

Σημειώνεται πως από τα μέσα Νοεμβρίου 2010 η Εθνική Τράπεζα έχει ανακοινώσει πως θα προχωρήσει σε δημόσια προσφορά μειοψηφικού πακέτου, έως 20%, των μετοχών της θυγατρικής της στην Τουρκία.

Η διαδικασία αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Απριλίου.


ta nea