e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Απολύσεις στον 9,84

Το πρώτο κύμα των απολύσεων στον 9,84 ξεκίνησε δρομολογώντας πρόγραμμα περικοπών στις δαπάνες του δημοτικού ραδιοσταθμού αλλά και μείωσης του κόστους μισθοδοσίας.



Ήδη, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, την Τρίτη, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης είχε ξεκαθαρίσει ότι το πρόγραμμα εξυγίανσης του ραδιοσταθμού θα προχωρήσει. Τίθεται ως στόχος η μείωση της μισθοδοσίας από 9 εκ. ευρώ σε 4,8 εκ. ευρώ - σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή , τα έξοδα για τα έτη 2007 έως και 2010 ανέρχονταν κατά μέσο όρο σε 13.875.000 ευρώ, ενώ για το 2011 προϋπολογίζονται σε 6.412.000 ευρώ (μείωση περίπου 55%).


Καταγγέλθηκε ήδη η σύμβαση τους και απολύονται οι κυρίες Άννα, Παναγιωταρέα και Αρετή Σιδηροκαστρίτου και οι κ.κ. Γιώργος Βλάχος και Γιώργος Ταμπακόπουλος. Επίσης, εξουσιοδοτήθηκε από το Δ.Σ. ο Γενικός Διευθυντής του 9,84 κ. Τ. Καμπύλης να προχωρήσει στην απόλυση, ύστερα από ενημέρωση και διαβούλευση μαζί τους, 11 ακόμα εργαζομένων αορίστου χρόνου.


Επιπλέον, την παραίτησή τους υπέβαλαν οι δημοσιογράφοι κυρία Μαρία Σταματέρη, κ. Αντώνης Ζησιμάτος, κυρία Όλγα Προυκάκη, κ. Γρηγόρης Ρουμπάνης, κ. Νίκος Στέφος (λόγω συνταξιοδότησης από 1/5/2011).


Εξάλλου, εγκρίθηκε η σύναψη σύμβασης έργου τρίμηνης διάρκειας με 91 εργαζομένους.

Κατά τις ψηφοφορίες που διενεργήθηκαν στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του 9,84 οι αποφάσεις για τη μείωση προσωπικού ελήφθησαν κατά πλειοψηφία - "λευκό" ψήφισαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης που έχουν εκπρόσωπο στο ΔΣ.


dealnews.gr


Σύμφωνα με την εφημερίδα "Το Βήμα" το Διοικητικό Συμβούλιο του «Αθήνα 984» αποφάσισε χθες την απόλυση 80 δημοσιογράφων εκ των οποίων οι 60 είναι συμβασιούχοι και οι υπόλοιποι αορίστου χρόνου.