e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Πολιτικό όπλο για τον Καντάφι το πετρέλαιο

Η Λιβύη ελπίζει ότι η ένταση με τις δυτικές χώρες σχετικά με τη λαϊκή εξέγερση στη χώρα δεν θα φθάσει στο στάδιο όπου η κυβέρνηση της Τρίπολης θα θεωρήσει το πετρέλαιο ως πολιτικό όπλο, προειδοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της Εθνικής Πετρελαϊκής Εταιρείας της Λιβύης Σόκρι Γάνεμ σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ρόιτερ.Ο ίδιος είπε ότι οι ταραχές στη Λιβύη έχουν προκαλέσει τη μεγαλύτερη ενεργειακή κρίση στη χώρα εδώ και δεκαετίες και ότι η διακοπή της τροφοδοσίας των διεθνών αγορών θα εκτοξεύσει την τιμή του πετρελαίου άνω των 130 δολαρίων/βαρέλι τον επόμενο μήνα, εάν συνεχισθούν οι ταραχές.


Τα λιβυκά αποθέματα πετρελαίου περιορίσθηκαν στα 700.000-750.000 βαρέλια ημερησίως εξαιτίας της εξόδου των ξένων εργατών του πετρελαϊκού τομέα. Η Λιβύη είναι η 12η εξαγωγός πετρελαίου στον κόσμο και αντλούσε περί το 1,6 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως πριν από την κρίση.



«Τελευταία απελπισμένη κίνηση του Καντάφι ίσως είναι ο βομβαρδισμός των πετρελαιοπηγών»

"Υπάρχει πιθανότητα, πραγματικά μεγάλη πιθανότητα, ο Καντάφι να κάνει μια τελευταία απελπισμένη προσπάθεια να ξεφύγει από την πολιορκία στην οποία βρίσκεται", τόνισε ο Πάολο Ρομάνι, υπουργός Βιομηχανίας της Ιταλίας, μιλώντας στην ιταλική τηλεόραση.

Ο Ρομάνι έκανε τη δήλωση αυτή όταν ρωτήθηκε αν η Ιταλία φοβάται μήπως ο Καντάφι κάνει κάτι μια ακραία ή απελπισμένη κίνηση, όπως να βομβαρδίσει τις πετρελαιοπηγές.


dealnews.gr