e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Μνημόνιο Βουλγαρίας - ΕΤΑΑ για ενεργειακά έργα

Μνημόνιο Κατανόησης για την παροχή οικονομικής βοήθειας, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας, υπεγράφη από τον υπουργό Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού της Βουλγαρίας, Τράιτσο Τράικοφ και το διευθυντή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) στη Σόφια, Ντάνιελ Μπεργκ, παρουσία του Βούλγαρου πρωθυπουργού, Μπόικο Μπορίσοφ.



Συνολικά, ποσό 200 εκ. ευρώ θα διατεθεί στο πλαίσιο του μνημονίου για έργα ενεργειακής αποδοτικότητας των επιχειρήσεων. Επιπρόσθετα, σ' αυτό το ποσό η ΕΤΑΑ θα παρέχει οικονομική στήριξη από 50 έως 150 εκ. ευρώ, με τη "μορφή" πιστωτικών γραμμών προς τις εμπορικές τράπεζες, για τη χρηματοδότηση έργων ενεργειακής αποδοτικότητας, που θα υλοποιούν επιχειρήσεις.


Εξάλλου, ο επικεφαλής του τμήματος για τη Βουλγαρία της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Κάρστεν Ράσμουσεν, επισήμανε ότι, το μνημόνιο μεταξύ των δύο πλευρών θα βοηθήσει τις εταιρείες να προχωρήσουν σε δραστηριότητες μείωσης της ενεργειακής κατανάλωσης και του ενεργειακού κόστους.

dealnews.gr