e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Ευθύνες στην Πολιτεία-επίσημα αναβολή του τελικού

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ,Γιώργος Βασιλακόπουλος, επέρριψε εθύνες στην Πολιτεία για την αναβολή του τελικού Ολυμπιακού-Παναθηναικού

«Δεν μπορεί να δημιουργεί επεισόδια το ποδόσφαιρο και να τιμωρείται το μπάσκετ. Η συντεταγμένη Πολιεία δεν θα πρέπει να υποχωρεί μπροστά στην οργανωμένη βία, αλλά να παίρνει αποφάσεις και να συγκρούεται» είπε χαρακτηριστικά ο κ Βασιλακόπουλος, ο οποίος έκανε αναφορά στο χρονικό των συζητήσεων, σημειώνοντας ότι το πρώτο έγγραφο προς την Αστυνομική Διεύθυνση, εστάλη στις 10 Φεβρουαρίου.

Πρόσθεσε ότι πάγια θέση της ομοσπονδία είναι η διεξαγωγή του τελικού, αλλά τώρα δεν υπάρχει ο χρόνος για να αλλάξουν αυτά που έχουν δρομολογηθεί. Σημείωσε επίσης, πως από την αρχή η στάση της ΓΓΑ ήταν να διεξαχθεί ο αγώνας με μαθητές ή να αναβληθεί.

Την περασμένη Δευτέρα, η ΕΟΚ παρέδωσε στην Αστυνομία 3.000 εισιτήρια για να διατεθούν από το Υπουργείο Παδείας. Αυτά συμφωνήθηκαν στη σύσκεψη της περασμένης Παρασκευής, όμως, τη Δευτέρα άλλαξαν τα δεδομένα και έτσι κατέληξαν στη σύσκεψη της Τρίτης, στην οποία ο εκπρόσωπος του Υπουργείου υποστήριξε ότι δεν υπήρχε ο χρόνος για να διατεθούν τα εισιτήρια.

Ο κ Βασιλακόπουλος χαρακτήρισε ακραία την πρόταση για την διεξαγωγή του τελικού χωρίς θεατές: «Εχουμε φτάσει σε νηπιακή ηλικία. Παίζουμε παιχνίδια των ηλικιών αυτών. Τις κουμπάρες ή το κρυφτούλι. Ή παιχνίδια τακτικισμών που δεν επιτρέπονται σε τέτοιους φορείς. Έπρεπε να εμμείνουμε σε αυτά που αποφασίστηκαν στην Παρασκευή».

Η ΓΓΑ επίσημα ανακοίνωσε την οριστική αναβολή του τελικού «για προφανείς λόγους διαφύλαξης της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της περιουσίας των πολιτών, δηλαδή, για άκρως σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης.


Η ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού θα καθοριστεί, σύμφωνα με το Νόμο, από τη διοργανώτρια αρχή, όταν διασφαλιστούν όλοι οι όροι για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα».


ta nea