e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Νέα προοιδοποίηση για υποβάθμιση από τη Standard & Poor's

Στο στόχαστρο η Ελλάδα


Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s διατηρώντας σε αρνητικό creditwatch την αξιολόγηση της χώρας μας, απηύθυνε νέα προειδοποίηση για ενδεχόμενη υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας.




Ο οίκος αξιολόγησης με αφορμή την επικείμενη Σύνοδο των ηγετών της Ευρωζώνης στις 11 Μαρτίου προειδοποίησε αργά χθες το βράδυ πως η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας ενδέχεται να υποβαθμιστεί στην περίπτωση που ο μόνιμος Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), περιλαμβάνει συμμετοχή των ιδιωτών στην αναδιάρθρωση κρατικών χρεών.


Σημειώνεται πως στις 3 Δεκεμβρίου 2010 η Standard & Poor's είχε ξανά προειδοποιήσει ότι θα μείωνε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας στο «ΒΒ-« εάν ο προτεινόμενος Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) ευνοήσει τους δημόσιους πιστωτές σε βάρος των ιδιωτών που κατέχουν κρατικά ομόλογα.

Σύμφωνα με την Standard & Poor's η Ελλάδα ως δυνητικός αποδέκτης της χρηματοδότησης του ESM, μπορεί να τύχει αρνητικής αξιολόγησης της πιστοληπτικής της ικανότητας.

«Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Ελλάδα, καθώς θεωρούμε ότι η τρέχουσα δυναμική της αγοράς υποδηλώνει ότι η χώρα είναι πιθανή υποψήφια για χρηματοδότηση από τον μηχανισμό ESM», αναφέρεται στην ανακοίνωση της S&P.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου είχε προ δεκαημέρου συνάντηση με αναλυτή της Standard & Poor's στο υπουργείο Οικονομικών, τον οποίο ενημέρωσε για τις ελληνικές θέσεις αναφορικά με την υπέρβαση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.


ta nea