e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

WSJ: Κριτήριο για την επίλυση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη το ύψος των επιτοκίων

Η επιτυχία του συνολικού πακέτου μέτρων που συζητείται στην ΕΕ θα κριθεί από τη μείωση των επιτοκίων των ομολόγων των χωρών της Ευρωζώνης με δημοσιονομικά προβλήματα σε ανεκτά επίπεδα και την επιστροφή των τραπεζών τους για δανεισμό στις αγορές, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.Σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα πρέπει από τα μέτρα να πεισθούν οι επενδυτές να αγοράσουν ομόλογα - της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και άλλων χωρών με προβλήματα - με επιτόκια που μπορούν να αντέξουν.


"Το πακέτο θα μπορούσε να είναι αποτελεσματικό, αν επιτύχει κάποια μείωση του χρέους των χωρών, όπου αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς", αναφέρει ο κ. Ντάνιελ Γκρος, διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ευρωπαϊκής Πολιτικής, ενός ιδρύματος στις Βρυξέλλες, προσθέτοντας ότι "χωρίς μείωση του χρέους, όλα τα άλλα στοιχεία θα είναι περιορισμένης χρησιμότητας".

Το δεύτερο τεστ της αποτελεσματικότητας του ταμείου θα είναι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η απεξάρτηση των τραπεζών της περιφέρειας της Ευρωζώνης από την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με την επιστροφή τους για χρηματοδότηση στις αγορές.


nooz.gr