e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Στη Χρονιά του Λαγού μπαίνει από την Πέμπτη η Κίνα


Φαντασμαγορικοί εορτασμοί


Πρωτοχρονιά σήμερα, Πέμπτη, για τους Κινέζους και η πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο μπαίνει στην Χρονιά του Λαγού. Ο λαγός είναι το τέταρτο στη σειρά ζώδιο της κινεζικής αστρολογίας και ακολουθεί τον τίγρη, ενώ θεωρείται το πιο τυχερό στοιχείο στο κινεζικό ωροσκόπιο.


Η Πρωτοχρονιά συχνά θεωρείται η μεγαλύτερη γιορτή στον πλανήτη, καθώς την γιορτάζουν περί το ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι. Στη διάρκεια αυτών των ημερών παρατηρείται μεγάλος αριθμός μετακινήσεων, αφού εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ταξιδεύουν, για να γιορτάσουν μαζί με την οικογένειά τους.






Οι εορτασμοί περιλαμβάνουν τα παραδοσιακά λιοντάρια και τους δράκους, παραδοσιακούς χορούς, πυροτεχνήματα, τα κόκκινα φανάρια, επισκέψεις σε ναούς, παζάρια λουλουδιών, που σηματοδοτούν την άφιξη της άνοιξης. Στα παιδιά δίνουν κόκκινους φακέλους με χρήματα.










Στη Σιγκαπούρη ο πρωθυπουργός στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του κάλεσε τους πολίτες να αναστρέψουν τα χαμηλά ποσοστά γεννητικότητας ακολουθώντας το παράδειγμα της αναπαραγωγής των λαγών.






Στην Κίνα, ο λαγός συνδέεται ιδιαιτέρως με την σελήνη, που θεωρείται ότι τη συνοδεύει, σύμφωνα με την κινεζική μυθολογία.






Η έλευση της χρονιάς του λαγού έχει φέρει τεράστια αύξηση στις παραγγελίες λαγών στην Κίνα, όμως δυστυχώς πολλοί από αυτούς δεν καταφέρνουν να επιζήσουν μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους.






Επιτροπές για την προστασία των ζώων εκδίδουν ανακοινώσεις με τις οποίες καλούν τον κόσμο να μην φέρνει λαγούς στο σπίτι.


ta nea