e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Η αυτοκρατορία και το... VW του Ab ramovich

Στην 5η θέση της λίστας του περιοδικού Finans ο Ρώσος μεγιστάνας με 17,1 δισ. δολ.

«Ο πιο διάσημος από τους ολιγάρχες σκοπεύει να κατέβει στις εκλογές για την τοπική κυβέρνηση της περιφέρειας Chukotka».


Ο πιο διάσημος από τους ολιγάρχες αναγκάστηκε να δημοσιοποιήσει την περιουσιακή του κατάσταση, καθώς σκοπεύει να κατέβει στις εκλογές για την τοπική κυβέρνηση της περιφέρειας Chukotka, στη Ρωσία.


Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο Abramovich, κέρδισε 3 εκατ. στερλίνες πέρυσι, ενώ έχει 72 εκατ. στερλίνες σε μετρητά, σε διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς. Παράλληλα, είναι ο ιδιοκτήτης διαφόρων επιχειρήσεων με πιο διάσημη από όλες την Chelsea.


Όσο εντυπωσιακά και εάν ακούγονται όλα αυτά, ο Abramovich δεν είναι πια ο πλουσιότερος άνδρας στη Ρωσία. Το περιοδικό Finans δημοσίευσε πρόσφατα τη λίστα του με τους 500 πλουσιότερους Ρώσους και για πρώτη φορά από το 2004, οπότε και ξεκίνησαν να δημοσιεύονται τα σχετικά στοιχεία, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας δεν βρίσκεται καν στο top 3. Αντίθετα, βρέθηκε στην πέμπτη θέση, με περιουσία 17,1 δισ. δολαρίων, αφού ένας άλλος Ρώσος παράγοντας του βρετανικού ποδοσφαίρου, ο Alisher Usmanov, μεγιστάνας του μεταλλευτικού κλάδου και μέτοχος της Arsenal, κατάφερε να τον παραγκωνίσει από την τρίτη θέση.

Η λίστα του Finans όπως και εκείνη που κάθε χρόνο δημοσιεύει το αμερικανικό περιοδικό Forbes στηρίζονται σε ανεπιβεβαίωτες εκτιμήσεις, για να υπολογίσουν την περιουσία του Abramovich. Αυτή είναι η πρώτη φορά που τέτοια στοιχεία προέρχονται από τα πλέον έγκυρα χείλη.

Το σίγουρο είναι ότι ο πλούτος του Abramovich δεν συγκρίνεται με κανενός εκ των αντιπάλων του στις εκλογές. Ο υποψήφιος του Κομμουνιστικού Κόμματος, Vladimir Yetylin δήλωσε συνολικά εισοδήματα 25.000 στερλινών για το 2010 και ως μέσο μεταφοράς εμφάνισε ένα Nissan του 1987 και σκάφος του 1992. Το περίεργο είναι ότι ο Abramovich δεν δήλωσε ούτε καν ένα τέτοιο παλιό σκάφος στα δικά του μεταφορικά μέσα. Πέραν των επτά αυτοκινήτων, δεν έκανε κανένα λόγο για τα υπερπολυτελή σκάφη, για τα οποία είναι γνωστός ο Ρώσος μεγιστάνας ή για τα ιδιωτικά του αεροσκάφη.


Πάντως, είναι γνωστό ότι ο Abramovich έχει στην κατοχή του το Eclipse, ένα από τα μεγαλύτερα σκάφη του κόσμου, το οποίο είναι εξοπλισμένο με πολυτέλειες όπως ένα μικρό υποβρύχιο... για μια ώρα ανάγκης, ένα σύστημα λέιζερ για να απωθεί τους φωτογραφικούς φακούς των paparazzi και φυσικά ένα ελικοδρόμιο, για να μπορεί ο διάσημος ιδιοκτήτης του, να κάνει αποδράσεις – αστραπή.


Επίσης, στην κατοχή του έχει ένα Boeing 767, που σύμφωνα με το Finans είναι το πιο ακριβό ιδιωτικό αεροσκάφος στη Ρωσία, αφού το κόστος των επίπλων, με τα οποία εξοπλίστηκε, υπολογίζεται ότι άγγιξε τα 100 εκατ. δολάρια.


Oσο για τα ακίνητα του Abramovich, αυτά δεν είναι λιγότερο εντυπωσιακά. Περιλαμβάνουν μία βίλα στο Lowndes Square του Λονδίνου, επαύλεις στο πολυτελές θέρετρο της Καραϊβικής St Barts, ένα ράντσο στο Κολοράντο, δύο ακίνητα στην Chukotka και μία μεγάλη έπαυλη έξω από τη Μόσχα, που αποτελεί και τη βασική του κατοικία.


Αυτό που δεν ταιριάζει με όλα τα υπόλοιπα, δεν είναι άλλο από το Volkswagen Golf. Εκπρόσωπος του Abramovich, πάντως, αρνήθηκε να λύσει το μυστήριο όταν ερωτήθηκε για το πως βρέθηκε στην κατοχή του Ρώσου μεγιστάνα ένα τόσο απλό αυτοκίνητο ή εάν υπάρχει περίπτωση οι Μοσχοβίτες να τον δουν μια μέρα να το οδηγεί ο ίδιος στους δρόμους της πόλης...

dealnews.gr




Επτά κατοικίες στην Αγγλία, τρεις στη Γαλλία, μία έπαυλη 3.500 τ.μ. έξω από τη Μόσχα, δύο BMW, τρεις Mercedes αλλά και ένα... Volkswagen Golf περιέχει το πόθεν έσχες του Ρώσου μεγιστάνα Roman Abramovich.