e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

«Ανάσα» 15 εκατ. ευρώ η Λιβύη για την ακτοπλοΐα

Οικονομική ανάσα για την ελληνική ακτοπλοΐα εξαιτίας των γεγονότων στη Λιβύη



Περίπου 15 εκατ. ευρώ υπολογίζεται ότι εισέρρευσαν στα ταμεία των ακτοπλοϊκών εταιρειών με τη μερίδα του λέοντος να πηγαίνει στην ΑΝΕΚ και ακολουθούν οι Μινωϊκές Γραμμές.


Υπολογίζεται ότι το ημερήσιο κέρδος για τα πλοία που έχουν ναυλωθεί για τον επαναπατρισμό ξένων υπηκόων από την εμπόλεμη Λιβύη ανέρχεται στο ποσό των 250.000 ευρώ κάτι το οποίο σημαίνει πως η εταιρεία έχει καλύψει όλα τα έξοδα. Σημειώνεται ότι κάθε ταξίδι μέχρι να ολοκληρωθεί η αποστολή του πλοίου, διαρκεί τέσσερις έως πέντε μέρες.


Η ναύλωση οκτώ ελληνικών επιβατηγών – οχηματαγωγών πλοίων, από διάφορα κράτη τα οποία επείγονταν να απεγκλωβίσουν τους υπηκόους τους από τη φλεγόμενη χώρα, αποτελεί μία σημαντική ένεση ρευστότητας σε μία εποχή όπου το πετρέλαιο έχει εκτοξευθεί στα ύψη.


Μέχρι και το Σάββατο είχαν ναυλωθεί από διάφορες πρεσβείες τα πλοία: Hellenic Spirit, Olympic Champion και Ελευθέριος Βενιζέλος της ΑΝΕΚ, το Κnossos Palace και Europa Palace των Μινωικών Γραμμών, τα Εxpress Santorini και Νήσος Ρόδος της Hellenic SeaWays και το Ionian King της Αgoudimos Lines.

Οι ελληνικές ακτοπλοϊκές εταιρείες δέχθηκαν αιτήματα για τη μεταφορά πολιτών από χώρες όπως η Κίνα, το Βιετνάμ, το Σουδάν, τη Βραζιλία, τη Βενεζουέλα.


dealnews.gr