e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Προς το 1,3850 δολάριο το ευρώ καθώς οι αγορές προεξοφλούν αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ

Κέρδη για το ενιαίο νόμισμα


Ανοδικά κινείται την Δευτέρα το ευρώ, καθώς οι επενδυτές προεξοφλούν αύξηση των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής αργότερα εντός του έτους, ενώ, στον αντίποδα, η αμερικανική Fed εκτιμάται ότι θα συνεχίσει την πολιτική των μηδενικών επιτοκίων.Συγκεκριμένα, το ευρώ ενισχύθηκε κατά 0,60% στο 1,3839 δολάριο και έναντι του ιαπωνικού νομίσματος κατά 0,80% στα 113,19 γεν.



Ο δείκτης δολαρίου υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τεσσάρων τελευταίων μηνών, καθώς η αμερικανική κεντρική τράπεζα αναμένεται τους επόμενους μήνες να διατηρήσει αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο στο επίπεδο του 0% - 0,25%.

Την Τρίτη ο πρόεδρος της Fed Μπεν Μπερνάνκι θα μιλήσει στην Επιτροποή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, η ΕΚΤ ετοιμάζεται να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων.

Την προσεχή Πέμπτη συνεδριάζει το ΔΣ της ευρω-τράπεζας και οι αγορές αναμένουν τις δηλώσεις του Ζαν-Κλοντ Τρισέ προκειμένου να δουν πότε θα αυξηθεί το κόστος δανεισμού στην Ευρωζώνη.

Το 3μηνο Euribor βρίσκεται στο 1,94% από 1,33% στα τέλη του 2010. Οι περισσότεροι επενδυτές προβλέπουν αύξηση των ευρω-επιτοκίων κατά 0,25% (από 1% σήμερα) τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
 
ta nea