e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

«Καζάνι που βράζει» η κυβέρνηση για ευρωπαϊκή λύση πακέτο

Εξαιρετικά ανήσυχη δείχνει και είναι η ελληνική κυβέρνηση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την εξεύρεση μιας συνολικής λύσης στην αντιμετώπιση του προβλήματος της ύφεσης και της κρίσης γενικότερα.Προς το παρόν, η Γερμανία εμφανίζεται άκαμπτη στις απαιτήσεις που έχει προτάξει αναφορικά με την εξεύρεση της λύσης πακέτο και τίποτα δεν δείχνει ότι μέχρι τις 25 Μαρτίου, που θα συνεδριάσει η Σύνοδος Κορυφής, θα έχει πεισθεί να υποχωρήσει.


Σε αυτή την περίπτωση, τα επέκεινα μιας αποτυχίας θα είναι κάτι παραπάνω από δραματικά. Και θα αφορούν σε όλη την ΕΕ κι όχι μόνο στην Ελλάδα.

Είναι ενδεικτικό ότι η Ουάσιγκτον φοβάται εξαγωγή της κρίσης χρέους και στις ΗΠΑ, σε αυτή τη περίπτωση, και γι αυτό, μέσα στο σαββατοκύριακο ο πρόεδρος κ. Μπαράκ Ομπάμα επικοινώνησε τηλεφωνικά με την γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ ζητώντας της να βρεθεί μια κάποια λύση.

Ως γνωστόν, ο Ομπάμα είχε ζητήσει κάτι ανάλογο, πριν από περίπου 10 μήνες, και για το ελληνικό ζήτημα. Και τότε, όπως και τώρα, η Γερμανία αντιδρούσε, αλλά μετά την αμερικανική παρέμβαση συναίνεσε στη λύση του δανείου των 110 δισ. ευρώ.


Είναι άγνωστο αν το φαινόμενο θα επαναληφθεί και τώρα. Πάντως, αν είναι να γίνει κάτι, θα πρέπει να γίνει έως τις 25 Μαρτίου. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση, κανείς δεν θέλει να φανταστεί πώς θα αντιδράσουν οι αγορές...

dealnews.gr