e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Νομοσχέδιο για τη θεσμική οργάνωση της αγοράς προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης



Έλεγχος ανταγωνισμού και προστασία καταναλωτών


Την προώθηση δύο «συμφώνων» προετοιμάζει το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, με το ένα να αφορά στην αύξηση της ρευστότητας στην αγορά και το δεύτερο σε μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης, όπως είπε την Τετάρτη ο Μ.Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξη Τύπου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου για τον εορτασμό της Ημέρας Εμπορίου.


Παράλληλα, τόνισε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα καταθέσει νομοσχέδιο για τη θεσμική οργάνωση της αγοράς, τον έλεγχο του υγιούς ανταγωνισμού, την προστασία των καταναλωτών και τις «δίκαιες τιμές».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης επισήμανε ότι επί σειρά ετών η διαχείριση πόρων έχει οδηγήσει σε επενδύσεις χαμηλής ποιότητας και γνωστοποίησε ότι στο νέο αναπτυξιακό θα υπάρξουν κίνητρα και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και πρόσθεσε ότι η κατάσταση αυτή οδήγησε και στη «δαιμονοποίηση» της επιχειρηματικότητας.

«Δεν θέλουμε να απλώσουμε ένα μεγάλο σεντόνι με επιδοτήσεις. Στοχευμένα να ενισχύσουμε τις επιχειρήσεις, προκειμένου να βγουν από την κρίση και να δημιουργήσουν ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο», είπε.

Τέλος, ο υπουργός σημείωσε ότι οι μισές ελληνικές επιχειρήσεις δεν έχουν τραπεζικό δανεισμό και αυτό είναι ένα θετικό στοιχείο για την αναμόρφωση του συστήματος.


ta nea
Ο υπουργός ανέφερε ότι το τραπεζικό σύστημα είναι γερασμένο και τόνισε τη σημασία αναμόρφωσης των χρηματοδοτικών εργαλείων που προσφέρονται σήμερα, ενώ γενικότερα αναφερόμενος στο σύστημα χρηματοδότησης της αγοράς με επιδοτήσεις, ανέφερε ότι «δεν χρειαζόμαστε φιλοδωρήματα», αλλά στοχευμένα χρηματοδοτικά εργαλεία για να βγούμε από την ύφεση.