e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Υπόμνημα ΣΜΕΧΑ για τη ρύθμιση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων

Καθοριστικής σημασίας για την εξυγίανση του φορολογικού συστήματος θεωρεί ο Σύνδεσμος Μελών των Χρηματιστηρίων Αθηνών ΣΜΕΧΑ , τις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση σχετικά με τη ρύθμιση φορολογικών υποθέσεων του παρελθόντος.



Συγκεκριμένα η διοίκηση του Συνδέσμου προτείνει να συμπεριληφθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός επιχειρήσεων και ή δυνατόν να έχει καθολική ισχύ. Χαρακτηρίζει επίσης άδικη την εξαίρεση των εταιρειών που σε μια μόνο χρήση έχουν ξεπεράσει το όριο των ακαθάριστων εσόδων των 20 εκατ. ευρώ, καθώς τα ακαθάριστα έσοδα μπορεί να έχουν σημαντική διακύμανση λόγο της κυκλικότητας ορισμένων κλάδων, του μεγάλου χρονικού διαστήματος που καλύπτει η συγκεκριμένη ρύθμιση καθώς και του γεγονότος ότι κατά τα έτη 2007-2008-2009 οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν καταγράψει συνεχόμενη σημαντική μείωση του κύκλου εργασιών τους.

Ο ΣΜΕΧΑ προτείνει να εξαιρεθούν οι επιχειρήσεις εκείνες των οποίων ο μέσος όρος των ακαθάριστων εσόδων των ανέλεγκτων ή εκκρεμών χρήσεων είναι μεγαλύτερος των 20.000.000 ευρώ.

Σημειώνει τέλος ότι στις εξαιρέσεις δεν πρέπει να συμπεριληφθούν οι εταιρείες που είναι εισηγμένες στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών καθώς οι προϋποθέσεις εισαγωγής και παραμονής στην αγορά αυτή είναι πολύ πιο ελαστικές από αυτές της κύριας αγοράς του ΧΑ και σε αυτήν την αγορά εισάγονται κυρίως μικρότερες καινοτόμες εταιρείες.


NAFTEMPORIKI.GR


Συμμετέχοντας στη δημόσια διαβούλευση του Υπουργείου Οικονομικών για την «εκούσια ρύθμιση των φορολογικών υποθέσεων του παρελθόντος και τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο», ο ΣΜΕΧΑ κατέθεσε υπόμνημα με τις προτάσεις του για τη ρύθμιση, η οποία προσδοκά ότι θα απελευθερώσει δυνάμεις της αγοράς που παρέμεναν εγκλωβισμένες εδώ και χρόνια λόγω εκκρεμοτήτων με τις φορολογικές αρχές.