e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Ψηφιακά εκπέμπουν από χθες τα κανάλια της ΕΡΤ

Ψηφιακά άρχισαν να εκπέμπουν από χθες το βράδυ οι αναλογικοί ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί της ΕΡΤ στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη και στο Πήλιο.



Ειδικότερα για την περιοχή των Αθηνών χρησιμοποιείται κατ’ εξαίρεση για τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα και το κέντρο εκπομπής της Πάρνηθας, το οποίο ωστόσο σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, στο στάδιο της ψηφιακής μετάβασης, θα έπρεπε να εκπέμπει μόνο αναλογικά.

Η εκπομπή γίνεται με το παλαιότερο μοντέλο κωδικοποίησης, το mpeg2, παρά το ότι η διοίκηση της εταιρείας, είχε δηλώσει ότι θα υιοθετήσει το νέο μοντέλο mpeg4, πράγμα που δημιουργεί ερωτήματα.

Επίσης ερωτήματα, δημιουργεί και η ψηφιακή εκπομπή των ραδιοσταθμών της ΕΡΤ, αφού δημιουργούν τετελεσμένα στην αγορά, ανάλογα με εκείνα που είχε δημιουργήσει προ ετών η έναρξη της λειτουργίας των ψηφιακών καναλιών Σινέ, Πρίσμα και Σπορ με το μοντέλο mpeg2.


NAFTEMPORIKI.GR
Πρόκειται για τα κανάλια ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, Βουλή και τα ραδιόφωνα ΝΕΤ 105,8 , Δεύτερο , Τρίτο , ΕΡΑ ΣΠΟΡ και Kosmos, τα οποία προστέθηκαν στα ψηφιακά Σινέ, Πρίσμα και Σπορ.