e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Την κλήτευση του Κώστα Σημίτη στην Εξεταστική για τη Siemens ζητεί ο ΛΑΟΣ


Μετά την κλήτευση Καραμανλή


Μία ημέρα μετά την απόφαση να κληθεί ο Κώστας Καραμανλής στην Προανακριτική Επιτροπή για το Βατοπαίδι, ο ΛΑΟΣ ζήτησε την Τετάρτη την κλήτευση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της Siemens.Σχετικό αίτημα υπέβαλε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κώστας Αϊβαλιώτης, που ζητεί να κληθεί ο πρώην πρωθυπουργός δεδομένου ότι, όπως αναφέρει, συνεργάτες του Κ.Σημίτη πήραν χρήματα από στελέχη της εταιρείας, ενεργώντας για λογαριασμό του κόμματος.


«Κατόπιν των εξελίξεων στην Προανακριτική Επιτροπή για το Βατοπαίδι και την πρόταση για την κλήση του κ. Καραμανλή ως μάρτυρα, έχω την αίσθηση ότι γίνεται ακόμη πιο επίκαιρη η ανάγκη κλήσης έως μάρτυρα του πρώην πρωθυπουργού κ. Κ.Σημίτη, συνεργάτες του οποίου έχουν δεχθεί ότι έλαβαν χρήματα από στελέχη της Siemens ενεργώντας για λογαριασμό του κόμματος» αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Αϊβαλιώτης.

Συνεργάτες του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής Σήφη Βαλυράκη δήλωσαν ότι το αίτημα κλήτευσης του κ. Σημίτη έχει επανέλθει 16 φορές, αλλά δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία που να δικαιολογούν την παρουσία του πρώην πρωθυπουργού ενώπιον της επιτροπής.

Ωστόσο, πρόσθεσαν πως αν υπάρξουν νέα στοιχεία το αίτημα θα επανεξεταστεί.

Μιλώντας την Τετάρτη στο ραδιόφωνο του Σκάι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε: «Ο κ. Καραμανλής έπρεπε να είχε το θάρρος, την τόλμη και την ευαισθησία να προσέλθει αυτόκλητα να καταθέσει. Κανείς δεν είναι υπεράνω του Νόμου και δεν απαλλάσσεται της μαρτυρίας του. Οφείλει να παραστεί σαν μάρτυρας για να υποστηρίξει τις θέσεις του. Το ίδιο οφείλει να πράξει και ο κ. Σημίτης, εκτός εάν έχουν συνεννοηθεί, διαφορετικά μεταξύ τους τα δύο κόμματα εξουσίας».
 
ta nea