e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Ετοιμάζεται νέο Παρατηρητήριο Τιμών για προϊόντα

Σε λίγες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί η λειτουργία του Παρατηρητηρίου Τιμών για προϊόντα (εκτός τροφίμων), υπηρεσίες και πρώτες ύλες που ετοιμάζει το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης στη συνέντευξη Τύπου για την ημέρα του Εμπορίου.



Ο κ. Κορκίδης σημείωσε ότι το ελληνικό εμπόριο μπορεί να γίνει το εφαλτήριο και ο πολλαπλασιαστής νέων πηγών ανάπτυξης και παραγωγής πλούτου στην ελληνική οικονομία και το σλόγκαν που προωθεί για το προσεχές διάστημα η εμπορική κοινότητα είναι «αγοράζω όσα και όσο παράγω» με στόχο την ενίσχυση της ελληνικής παραγωγής.

Επίσης, ο κ. Κορκίδης σημείωσε ότι το εμπόριο «είναι έτοιμο να δώσει μάχη για τον πληθωρισμό, με στόχο να μειωθεί κατά μια τουλάχιστον, μονάδα έως το τέλος του έτους».

Ο κ. Κορκίδης συμπλήρωσε ότι αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν δεν έχουμε νέα αύξηση του ΦΠΑ και έμμεσων φόρων.

«Ο εκσυγχρονισμός πρέπει να είναι ελληνικός και όχι έξωθεν επιβαλλόμενος», είπε ο κ. Κορκίδης, ενώ σχετκά με το Παρατηρητήριο σημείωσε ότι θα αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο καθώς η βάση δεδομένων του θα τροφοδοτείται μία φορά το μήνα από τους 280 εμπορικούς της χώρας για τις τιμές 10 βασικών αγαθών.

Στη συνέχεια ο υφυπουργός Ντ. Ρόβλιας σχολίασε ότι οι στόχοι του υπουργείου είναι τρεις: Η προστασία του εισοδήματος των πολιτών, η διασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού και η διαμόρφωση ασφαλούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Στη συνέχεια ο κ. Κορκίδης έκανε αναφορά στην ανάγκη ανάπτυξης και εξωστρέφειας της μικρομεσαίας επιχείρησης, ενώ ανέφερε ότι η κρίση πλήττει και το εμπόριο καθώς η αεργία εργοδοτών στο εμπόριο εμφανίζεται στο 16% ενώ οι απασχολούμενοι στον κλάδο έχουν μειωθεί τον τελευταίο χρόνο κατά 50.000.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ