e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Vivartia: Ολοκληρώθηκε η πώληση της Chipita

Tην υπογραφή της τελικής συμφωνίας για την πώληση του 100% του κλάδου αρτοποιίας και ζαχαρωδών της, μετά την ολοκλήρωση της νομικής απόσχισης του κλάδου από τις υπόλοιπες δραστηριότητές της και τη μετονομασία του σε Chipita ΑΒΕΕ, ανακοίνωσε η Vivartia.








Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, το τίμημα ανταποκρίνεται σε πολλαπλασιαστή 12,6 επί του EBITDA 2009, που είναι σημαντικά υψηλότερος από τα τρέχοντα επίπεδα της αγοράς καθώς και από ανάλογους πολλαπλασιαστές σε συγκρίσιμες συναλλαγές.






Επιπλέον, για διάστημα 4 ετών η Vivartia και η MIG διατηρούν το δικαίωμα επαναγοράς ποσοστού έως το 30% της Chipita ΑΒΕΕ στη σημερινή τιμή πώλησης αυξημένη κατά 5% ετησίως. Επίσης, για διάστημα πέντε ετών από την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η Vivartia και η MIG δικαιούνται να πάρουν το 30% της υπεραξίας από ενδεχόμενη πώληση της Nonni?s, θυγατρικής της Chipita στις ΗΠΑ.






Το αποτέλεσμα από την πώληση, βασισμένο σε στοιχεία της 30.6.2010 ανέρχεται σε κέρδος €23 εκατ. στις ατομικές οικονομικές καταστάσεις της Vivartia A.B.E.E., ενώ το εκτιμώμενο αποτέλεσμα της πώλησης στις αντίστοιχες ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις ανέρχεται σε ζημιά €42 εκατ.


NAFTEMPORIKI.GR
Η πώληση γίνεται σε κοινοπραξία επενδυτών της οποίας ηγούνται ο όμιλος Olayan και ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, έναντι συνολικού τιμήματος €730 εκατ. Από το ποσό αυτό, τα €327 εκατ. είναι δανειακές υποχρεώσεις που αναλαμβάνει η νέα εταιρεία.