e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Μια κόντρα, μα...ποια κόντρα;

Σε ερώτηση αν όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά, για τις σχέσεις της Λ. Κατσέλη του υπουργίου Οικονομίας με τον Γ. Παπακωνσταντίνου του υπουργείου Οικονομικών, η υπουργός ανέφερε πως: "Ούτε καπνός υπάρχει ούτε φωτιά υπάρχει.

Επειδή αναφερθήκατε στην ανάλυση του πληθωρισμού, θα ήθελα να σημειώσω ότι όπως έχουμε πει εδώ και δυο μήνες, κάθε μήνα η Γενική Γραμματεία Εμπορίου εκδίδει αυτή την ανάλυση του πληθωρισμού έτσι ώστε να ξέρουμε κι εμείς και οι πολίτες και η αγορά, πώς διαμορφώνεται ο πληθωρισμός με και χωρίς φόρους, τί πρέπει να κάνουμε πραγματικά για να συγκρατήσουμε τις τιμές όσο το δυνατόν περισσότερο.
Αυτό θα γίνεται κάθε μήνα, δεν αποτελεί νέο, δεν αποτελεί καμία δήλωση Τύπου, αποτελεί ανάλυση, που είναι και υποχρέωση της Πολιτείας να δίνει προς τους πολίτες και προς όλους τους επιχειρηματίες και τους ανθρώπους της αγοράς. Και θα το βλέπετε κάθε μήνα.
Ενώ αν τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, είναι μια έμμεση αιχμή προς τον Γ. Παπακωνσταντίνου, η Λ. Κατσέλη τόνισε: "Μα είναι δυνατόν, στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας και ανάλυση ν’ αποτελούν αιχμή εναντίον οποιουδήποτε; Ας σοβαρευτούμε. Είναι στιγμή που η οικονομία μας είχε και έχει προβλήματα. Είμαστε εδώ για να τ’ αντιμετωπίζουμε, χρειάζεται πληροφόρηση, η αγορά χρειάζεται πληροφόρηση να βλέπουμε τα προβλήματα κατάματα, να βλέπουμε τί πρέπει να γίνει και να προχωράμε μπροστά."