e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Αυστραλία: Σεξ και ομοφυλόφυλοι στην προεκλογική εκστρατεία

Σεξ και οι ομοφυλόφιλοι έγιναν μέρος της προεκλογικής εκστρατείας στην Αυστραλία. Η αρχή έγινε με τον υπερσυντηρητικό αρχηγό της αντιπολίτευσης, Τόνι Άμποτ, που εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή, ως κριτής, μαζί με την βασίλισσα της ποπ, Κάιλι Μινόγκ.


Παλαιότερα ο Άμποτ είχε δηλώσει πως «η παρθενία είναι πολύτιμο δώρο για κάθε γυναίκα και δεν θα πρέπει να τη θυσιάζει στον οποιοδήποτε», προσθέτοντας, μάλιστα, ότι αν οι κοπέλες δεν αντέχουν να περιμένουν το γάμο για να κάνουν έρωτα, θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιούν τις απαραίτητες προφυλάξεις κατά τις προγαμιαίες σεξουαλικές τους επαφές». Ο ίδιος είχε ταχθεί και κατά του γάμου των ομοφυλόφιλων.






Στην τηλεοπτική εκπομπή «Hey Hey It's Saturdays», όπου ήταν προσκεκλημένος ο Τ. Άμποτ, εμφανίστηκε και η Κάιλι Μινόγκ για να παρουσιάσει το νέο της άλμπουμ με τίτλο «Αφροδίτη».






Μαζί της εμφανίσθηκε και χορευτικό συγκρότημα σε χορογραφίες, που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν «τολμηρές και γκέϊ». Και τότε, η τραγουδίστρια, γνωρίζοντας τις απόψεις του Άμποτ για την ομοφυλοφιλία, σχολίασε στη ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή: «Είδες; Δεν έπεσε το ταβάνι να μας πλακώσει. Γκέϊ, σημαίνει αγάπη, έρωτας».






Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιορίστηκε να παρατηρήσει ότι νιώθει άνετα ανάμεσα σε γκέι.






Σχεδόν την ίδια ώρα, ένας άλλος πολιτικός, ο 65χρονος αρχηγός του κόμματος των Πρασίνων, γερουσιαστής Μπομπ Μπράουν, δηλωμένος ομοφυλόφιλος, κατηγορούσε τις δυο μεγάλες πολιτικές παρατάξεις (Εργατικό Κόμμα και Συνασπισμό Φιλελευθέρων - Εθνικών), επειδή δεν αναγνωρίζουν τους γάμους των ομοφυλοφίλων.






«Οι γάμοι αυτοί πρέπει να αναγνωρίζονται για να μπορούν οι ομοφυλόφιλοι να χαίρονται τον έρωτά τους», δήλωνε. Παρά ταύτα, πρόσθεσε πως ο ίδιος είναι πολύ μεγάλος για να παντρευτεί τον επί χρόνια σύντροφό του.






Όλα αυτά τα θέματα, περί σεξ, ομοφυλοφιλίας και γενικότερα ελευθερίας στις ερωτικές επιλογές, υπόσχεται να προωθήσει το «Κόμμα του Σεξ», που ετοιμάζει υποψηφίους για τη Βουλή και τη Γερουσία. «Υπάρχουν κι άλλα θέματα εκτός από τους φόρους και την άμυνα», λέει η αρχηγός του κόμματος, Φιόνα Πάτεν, υποσχόμενη ότι η παράταξή της θα καταπιαστεί με τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών.






Το «Κόμμα του Σεξ» έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του στα πολιτικά πράγματα της Αυστραλίας πριν από περίπου δύο χρόνια, υποσχόμενο νομιμοποίηση της ευθανασίας, αποποινικοποίηση των ναρκωτικών για προσωπική χρήση και άμβλυνση της αυστηρής νομοθεσίας περί πορνό.






Τότε, πάντως, δεν βρήκε απήχηση. Τώρα, η αρχηγός του κόμματος, Φιόνα Πάτεν, κηρύσσοντας την προεκλογική εκστρατεία για τους υποψηφίους της, υποσχέθηκε ότι η πολιτική της θα είναι τέτοια που «θα κάνει τα μαλλιά της κεφαλής του Τόνι Άμποτ να σηκωθούν όρθια» και επίσης, «θα ασπρίσει τα γκρίζα μαλλιά της Τζούλια Γκίλαρντ».
 
nooz.gr