e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Μόλις το 30% των μεγάλο-οφειλετών προσήλθε στις Εφορίες

Μόλις το 30% των μεγάλων οφειλετών του Δημοσίου με ακίνητη περιουσία σε περιοχές μεγάλης αντικειμενικής και αγοραίας αξίας, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, προσήλθαν τελικά και εξόφλησαν τις οφειλές τους εντός της προθεσμίας που τους είχε δοθεί από το υπουργείο Οικονομικών (έως τις 20 Ιουλίου).








Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο στοχευμένης διασταύρωσης περιουσιολογίου ακινήτων στη Μύκονο και τη Σαντορίνη που διενήργησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, είχαν εντοπιστεί 990 υπόχρεοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 6.747.556 ευρώ. Οπως διαπιστώθηκε, οι εν λόγω υπόχρεοι κατέχουν στις συγκεκριμένες δύο περιοχές 2.917 ακίνητα αντικειμενικής αξίας 288.389.719 ευρώ, ενώ έχουν συνολικά στην κατοχή τους 6.121 ακίνητα αντικειμενικής αξίας 567.892.905 ευρώ.






Όπως προαναφέρθηκε, από το υπουργείο Οικονομικών τούς είχε δοθεί προθεσμία μέχρι τις 20 Ιουλίου για να εξοφλήσουν τις οφειλές τους. Για όσους δεν το έπραξαν θα κινηθεί άμεσα η διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών, συμπεριλαμβανομένων πλειστηριασμών.


NAFTEMPORIKI.GR
Όπως έκανε γνωστό παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έως προχθές, 20 Ιουλίου, που έληξε η προσθεσμία από το υπουργείο, προσήλθαν και εξόφλησαν τις οφειλές τους 230 άτομα ή περίπου το 30% του συνόλου αυτών. Το ίδιο νούμερο είχε δοθεί και από τον υπουργό Γ. Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα.