e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Αποχωρεί από το ΔΝΤ ο εκπρόσωπος της Ελλάδας


ΑΠΟΧΩΡΕΙ τον Αύγουστο από το ΔΝΤ ο εκπρόσωπος της Ελλάδας, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, αφού προηγουμένως βοήθησε στο να στηθεί το κολοσσιαίο πρόγραμμα διάσωσης της ελληνικής οικονομίας.


Ο κ. Ρουμελιώτης δήλωσε στο Reuters ότι θα αποχωρήσει αμέσως μόλις βρεθεί ο αντικαταστάτης του, «πιθανότατα στα τέλη Αυγούστου». Τόνισε ότι εξ αρχής ο διορισμός του στη θέση, τον Φεβρουάριο, ήταν προσωρινός. «Κλήθηκα για να βοηθήσω για περίπου έξι μήνες, σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι ήταν εξ αρχής συμφωνημένο με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών πως θα αποχωρούσε στο εξάμηνο, καθώς έχει ήδη εκλεγεί στη θέση του αναπληρωτή γενικού γραμματέα της Ενωσης για τη Μεσόγειο, της γνωστής πρωτοβουλίας Σαρκοζί με έδρα τη Βαρκελώνη. Πρόκειται για έναν οργανισμό που θα ασχοληθεί με την ευρωμεσογειακή συνεργασία.






Ο κ. Ρουμελιώτης θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης του, πιθανότατα μέχρι την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, δηλαδή μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου. Ο καθηγητής και πρώην υπουργός Οικονομικών είχε τοποθετηθεί στη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ μόλις τον περασμένο Απρίλιο.






ta nea