e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

«Πράσινο φως» από την ΕΕ για τη συγχώνευση British Airways - Iberia

Συνεργασία με American Airlines

Το «πράσινο φως» για τη συγχώνευση της British Airways με την ισπανική Iberia έδωσε την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Δημιουργείται ο τρίτος μεγαλύτερος αερομεταφορέας στην Ευρώπη και ανοίγει ο δρόμος για τη συνεργασία με την American Airlines στις υπερατλαντικές πτήσεις.


Η συγχώνευση της British Airways και της Iberia έρχεται για να βοηθήσει τις δύο εταιρείες στο υφιστάμενο οικονομικό περιβάλλον, καθώς η αεροπορική βιομηχανία παγκοσμίως έχει δεχθεί βαρύ πλήγμα από την οικονομική κρίση.










Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα αθέμιτου ανταγωνισμού από τη συγχώνευση, καθώς η νέα εταιρεία θα συνεχίσει να έχει ανταγωνισμό από αντιπάλους τους, ακόμη και στις διαδρομές Λονδίνο-Μαδρίτη και Λονδίνο-Βαρκελώνη που επηρεάζονται κυρίως από τη συμφωνία.






Η νέα εταιρεία που προκύπτει από τη συγχώνευση θα ονομαστεί International Airlines Group, αλλά οι British Airways και Iberia θα συνεχίσουν να λειτουργούν με το εμπορικό τους σήμα.






Ανοίγει, επίσης, ο δρόμος για τη συνεργασία του νέου αερομεταφορέα με την American Airlines στις υπερατλαντικές πτήσεις, βάσει σχεδίου που στοχεύει να επωφεληθεί της συμφωνίας μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ για τους «Ανοιχτούς Ουρανούς» -και για το οποίο εκκρεμεί η έγκριση της Ουάσινγκτον.






Οι εταιρείες θα μπορούν να μοιράζονται το κόστος, αλλά θα εγκαταλείψουν τέσσερα υπερατλαντικά δρομολόγια.


ΤΑ ΝΕΑ