e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Σε δύο-τρεις μήνες η φτώχεια θα είναι μαζική, εκτιμά η Αλέκα Παπαρήγα

Στην ανάγκη δημιουργίας ενός κοινωνικού, πολιτικού ρεύματος που θα έχει ως στόχο την ριζική ανατροπή της σημερινής κατάστασης στη χώρα και ενός κινήματος που θα αλλάζει το συσχετισμό δύναμης μέσα στην κοινωνία και θα διεκδικεί ρήγματα και ανατροπές των νόμων του μνημονίου, αναφέρθηκε από τα Χανιά, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.


H κ.Παπαρήγα επισκέφθηκε το πρωί τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου ανακύκλωσης - κομποστοποίησης απορριμμάτων όπου και ενημερώθηκε για την λειτουργία του από την πρόεδρο της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, Χαρούλα Μυλωνάκη και από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Επιχείρησης Λευτέρη Κοπάση, για τον τρόπο λειτουργίας της μονάδας.






Σε ομιλία της προς τους εργαζόμενους η γραμματέας του ΚΚΕ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην σημερινή κατάσταση της χώρας προβλέποντας ακόμα χειρότερες μέρες για τους εργαζομένους τονίζοντας ότι έχουν δύο επιλογές:






«Η μια επιλογή, είναι να σκύψεις το κεφάλι και να κλαις την μοίρα σου και η άλλη επιλογή είναι να αποφασίσεις ότι πρέπει να δείξεις καθημερινά και με διάφορους τρόπους τη μη συμφωνία σου. Να απορρίψεις όλους τους σκοπούς που έχουν τεθεί για το Μνημόνιο, όλα τα επιχειρήματα που έχουν βάλει για το Μνημόνιο».






Η κ.Παπαρήγα κάλεσε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τα σωματεία και όπως χαρακτηριστικά είπε, «να υπάρχει, μια πολύμορφη αντίδραση». Τόνισε ακόμα την ανάγκη να δημιουργηθούν μέσα στην κοινωνία σοβαρές αλλαγές και ρήγματα στο συσχετισμό δύναμης.






«Δεν είναι μόνο η Βουλή που αποφασίζει. Να το πούμε καθαρά. Είναι και τα συνδικάτα που καθορίζουν, είναι και οι τοπικές εκλογές που καθορίζουν, είναι και η στάση η καθημερινή, στο τόπο δουλειάς και στη γειτονιά. Πρέπει να δημιουργηθεί ένα κίνημα που θα αλλάζει το συσχετισμό στην κοινωνία και που θα διεκδικεί ρήγματα και ανατροπές. Ανατροπές και των νόμων του μνημονίου» τόνισε η κ.Παπαρήγα.






Σημείωσε επίσης, ότι η κρίση που περνά σήμερα η χώρα έχει να κάνει με το καπιταλιστικό σύστημα και με την κερδοφορία του κεφαλαίου και υποστήριξε ότι τα ελλείμματα είναι το αποτέλεσμα της κερδοφορίας. Ακόμα απέδωσε την κρίση στην πολιτική που εφαρμόζεται την τελευταία εικοσαετία στη χώρα, αλλά και στο ρόλο που έπαιξε η ΕΕ.






«Σε περίοδο κρίσης τα αιτήματα των εργαζομένων πρέπει να είναι προωθημένα ριζοσπαστικά αποφασιστικά, ακόμα και αν δεν μπορείς να τα υλοποιήσεις άμεσα», ανέφερε.






Όπως ακόμα είπε, «τους επομένους δυο τρεις μήνες η φτώχεια θα είναι μαζική ενώ θα υπάρξει και απόλυτη μείωση των εισοδημάτων, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει ξανασυμβεί» και υπογράμμισε πως για πρώτη φορά υπάρχει στη χώρα ονομαστική μείωση των μισθών και των συντάξεων






Η κ.Παπαρήγα ενημερώθηκε για το καθεστώς απασχόλησης των εργαζομένων στο εργοστάσιο απορριμμάτων και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του.


TA NEA