e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Επιστροφή στις διεθνείς αγορές το 2011 «βλέπει» ο Γ.Παπακωνσταντίνου

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στις διεθνείς αγορές ομολόγων τον επόμενο χρόνο, διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλώντας στο αμερικανικό οικονομικό δίκτυο CNBC.



«Είναι μια άσκηση διαχείρισης του χρέους» εξήγησε, εστιάζοντας στη σημαντική υπερκάλυψη της έκδοσης κατά 3,64 φορές και στο γεγονός ότι μετείχαν περίπου δέκα ξένες τράπεζες, παρά το ότι τα έντοκα γραμμάτια θεωρούνται κατά κύριο λόγο «εσωτερική υπόθεση».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου συμπλήρωσε ότι η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού στο πρώτο εξάμηνο είναι ικανοποιητική, υπογραμμίζοντας ότι η μείωση του ελλείμματος κατά 46% περίπου δείχνει πως η χώρα είναι σε καλό δρόμο.

Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις, επισήμανε ότι η κυβέρνηση πέρασε τη σημαντική μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος πριν από την προκαθορισμένη ημερομηνία, δεδομένου ότι η προθεσμία εξέπνεε το φθινόπωρο.

«Όλες οι μεταρρυθμίσεις μας βρίσκονται σε καλό δρόμο. Το 2011 θα είναι μια καλή χρονιά για να επανέλθει η Ελλάδα στην αγορά, με τη προϋπόθεση ότι οι συνθήκες θα είναι πιο ομαλές» κατέληξε.
 
ta nea
Κληθείς να σχολιάσει την επιτυχημένη πώληση εξάμηνων εντόκων γραμματίων συνολικής αξίας 1,625 δισ. ευρώ, στην πρώτη δημοπρασία που πραγματοποιείται μετά την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, ο υπουργός δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν θεωρούσε την έκδοση τεράστια δοκιμασία και δεν την ερμηνεύει ως επάνοδο στις αγορές.