e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΤΑΜΕΙΑ ΘΑ ΔΩΣΕΙ Η SIEMENS

Πρόθυμη να δώσει επιπλέον στοιχεία ώστε να διευκολυνθεί η διερεύνηση της υπόθεσης των μαύρων ταμείων, δηλώνει η Siemens μετά το σχετικό αίτημα που...
διατύπωσε προς την εταιρεία -με εντολή του πρωθυπουργού- ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης. Την Παρασκευή εστάλη στον επικεφαλής της Siemens Ελλάς Π. Ξυνή επιστολή του Χ. Παμπούκη, με την οποία ζητείτο να δοθούν όλα τα στοιχεία για την υπόθεση.
Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων, η επιστολή ανέφερε ότι «η αποκάλυψη της αλήθειας και η συμβολή της σε αυτή αποτελεί πολιτειακή υποχρέωση κάθε Έλληνα πολίτη, πολύ περισσότερο όταν υπάρχει ειδική σχέση, όπως αυτή της Ζίμενς με το Ελληνικό Δημόσιο και επιθυμείτε να εξακολουθήσετε να την έχετε».

Στην απάντησή της η Siemens υποστηρίζει ότι είναι διατεθειμένη «να αναζητήσει πρόσθετους τρόπους και δυνατότητες με τους οποίους θα μπορούσε να συνδράμει στο έργο της Εξεταστικής Επιτροπής».

Τονίζεται, επίσης, ότι η εταιρεία «θα επικοινωνήσει άμεσα με την Εξεταστική Επιτροπή».

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι το σημαντικό θα είναι η απάντηση της Siemens Ελλάς να αντιπροσωπεύει και τη μητρική εταιρεία, η οποία προφανώς γνωρίζει τις διαδρομές του πολιτικού χρήματος που έδωσε η εταιρεία σε κόμματα και σε πολιτικούς στην Ελλάδα.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν επίσης ότι είναι θετικό στοιχείο το γεγονός ότι η εταιρεία δέχθηκε να δώσει περαιτέρω στοιχεία, δεδομένου ότι έως τώρα όσα στοιχεία έχει στη διάθεσή της η Εξεταστική είναι αποτέλεσμα των αιφνιδιαστικών ελέγχων που διενήργησε το ΣΔΟΕ στα γραφεία της εταιρείας ή καταθέσεων πρώην στελεχών της Siemens.

Πηγή: fimotro