e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Axa: Διαπραγματεύσεις για την πώληση μονάδας στην Resolution

Σε συζητήσεις για την πώληση μέρους της μονάδας ασφαλειών ζωής στη Βρετανία στην Resolution, έναντι τιμήματος 2,75 δισ. στερλινών (4 δισ. δολ.) βρίσκεται η δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ευρώπης Axa


Βάσει της προτεινόμενης συναλλαγής, η Axa θα λάβει 2,25 δισ. στερλίνες σε μετρητά και το υπόλοιπο ποσό σε δόσεις ανάλογα με τις επιδόσεις της εν λόγω μονάδας, αναφέρει η γαλλική εταιρεία σε σημερινή ανακοίνωσή της.

Η Resolution, η επενδυτική εταιρεία του Κλάιβ Κάουντερι, σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει την εξαγορά μέσω διάθεσης μετοχών ύψους δύο δισ. στερλινών.

Σημειώνεται ότι η μονάδα ασφαλειών ζωής της Axa είναι η όγδοη μεγαλύτερη στη Βρετανία. Οι μονάδες ασφαλειών ζωής και αποταμιεύσεων της εταιρείας στη χώρα παρουσίασαν ζημιές 33 εκατ. ευρώ το 2009, έναντι κερδών 257 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι ευρωπαϊκοί ασφαλιστικοί όμιλοι, συμπεριλαμβανομένων των Axa και Prudential επιδιώκουν να απελευθερώσουν κεφάλαια, τα οποία διατίθενται σήμερα για τη στήριξη πολιτικών σε αργά αναπτυσσόμενες αγορές όπως η Βρετανία, προκειμένου να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους στην Ασία.

NAFTEMPORIKI.GR