e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Αρρυθμίες στα δημόσια νοσοκομεία

Έμφραγμα επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, καθώς οι ελλείψεις αναλώσιμων και χειρουργικών υλικών ολοένα και αυξάνονται λόγω των σωρευμένων οφειλών προς τους προμηθευτές.


Όπως επισημαίνει μάλιστα το ιατρικό προσωπικό, εξαιτίας των ελλείψεων αναβάλλονται σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και επείγουσες επεμβάσεις, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών.

Αναφερόμενος στις ελλείψεις υλικού που υπάρχουν στα νοσοκομεία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής είχε εστιάσει στις προσπάθειες των υπουργείων Οικονομίας και Υγείας, προκειμένου να καλυφθούν οι οφειλές που υπάρχουν προς τους προμηθευτές.

«Είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε εξασφαλισμένη τη δημόσια υγεία και είμαστε σίγουροι ότι δεν θα υπάρχουν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον», είχε τονίσει ο κ. Πεταλωτής, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να ξεπεραστούν οι παθογένειες του παρελθόντος.

Στις προσπάθειες που καταβάλλονται από πλευράς κυβέρνησης για την αποπληρωμή των χρεών στους προμηθευτές, είχε αναφερθεί και η υπουργός Υγείας, κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Όπως παρατήρησε η υπουργός, «οφείλουν οι προμηθευτές σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία αντί να δημιουργούν προβλήματα στις προμήθειες των νοσοκομείων να αναγνωρίσουν αυτή την τεράστια προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση προκειμένου να υπάρχει πλήρης διακανονισμός των χρεών και έχουν και αυτοί την ευθύνη να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στις προμήθειες των νοσοκομείων».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ