e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Εντός της εβδομάδας στο Υπουργικό ο νέος νόμος περί ευθύνης υπουργών

Εντός της τρέχουσας εβδομάδας θα παρουσιάστει στο Υπουργικό Συμβούλιο ο νέος νόμος περί ευθύνης υπουργών, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης.


Ο κ. Καστανίδης δεν θέλησε να αναφερθεί στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου, σημειώνοντας ότι πρώτα πρέπει να λάβουν γνώση του περιεχομένου του οι συνάδελφοί του στο Υπουργικό Συμβούλιο. Ωστόσο, είπε ότι ο νέος νόμος περί ευθύνης υπουργών δεν μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ, όπως άλλωστε και κάθε ποινικός νόμος.

Όσον αφορά τις εκκρεμείς σκανδαλώδεις υποθέσεις, ανέφερε ο κ. Καστανίδης, υπάρχει ένα τεράστιο νομικό οπλοστάσιο που αντιμετωπίζει την παραγραφή και αποδίδει την προσήκουσα τιμωρία στους εμπλεκόμενους.


Ακόμα, ο κ. Καστανίδης ανέφερε ότι όταν τον περασμένο Μάιο αιφνιδίως και μέσα σε μία νύκτα η κυβέρνηση Καραμανλή έκλεισε τη Βουλή, στόχος ήταν να παραγραφούν ορισμένες ποινικές ευθύνες.

Το γεγονός ότι αυτός ήταν ο στόχος δεν σημαίνει ότι οδηγούμαστε στο αποτέλεσμα της παραγραφής, ανέφερε ο κ. Καστανίδης.

«Υπάρχουν πράξεις συνεχείς, υπάρχουν ευθύνες και ένα νομικό οπλοστάσιο που υπηρετεί την κάθαρση και αν το ακολουθήσει κανείς, θα δει ότι οδηγεί στη διαφάνεια», είπε χαρακτηριστικά.

«Σε κάθε περίπτωση, αυτό που πρέπει να έχουν κατά νου οι πολίτες είναι εάν ο πολιτικός κόσμος είναι αποφασισμένος να φτάσει μέχρι το τέλος της εξερεύνησης των σκανδαλωδών υποθέσεων», συμπλήρωσε ο υπουργος και κατέληξε: «Θα ήθελα να υπενθυμίσω την εμμονή του κυβερνώντος κόμματος και του προέδρου της κυβέρνησης ότι υπάρχει η πολιτική βούληση και η αποφασιστική διάθεση να ριχθεί φως σε κάθε υπόθεση».






Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ