e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Μουντιάλ:Πυροβολισμοί με πλαστικές σφαίρες εναντίον εργατών στο Ντέρμπαν

Επεισόδια προκλήθηκαν στο Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής έξω από το γήπεδο όπου χθες έγινε ο αγώνας μεταξύ Αυστραλίας και Γερμανίας. Αστυνομικοί άνοιξαν πυρ με πλαστικές σφαίρες εναντίον εργατών οι οποίοι διαμαρτύρονταν για μη καταβολή δεδουλευμένων.


Προς στιγμήν δημιουργήθηκε έντονος πανικός στο πλήθος, που άρχισε να τρέχει πανικόβλητο προς κάθε κατεύθυνση. Οι δυνάμεις ασφαλείας κυνήγησαν κατά πόδας τον κύριο όγκο των διαδηλωτών και προσπάθησαν να του διαλύσουν κάνοντας χρήση χημικών.
Τουλάχιστον μια κοπέλα τραυματίστηκε από πλαστική σφαίρα στο πόδι, αλλά η κατάστασή της δεν κρίνεται σοβαρή.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των εργατών, όλα ξεκίνησαν όταν η διοργανώτρια αρχή του Παγκοσμίου Κυπέλλου αρνήθηκε να καταβάλει στους εργαζομένους του σταδίου του Ντέρμπαν το προσυμφωνημένο ποσό των αμοιβών τους. Όπως ισχυρίζονται, πολλοί αναγκάστηκαν να εργαστούν μόνο για το Μουντιάλ και τονίζουν πως έχουν υπογεγραμμένα συμβόλαια, τα οποία ορίζουν τις αμοιβές τους.
Η αστυνομία, όταν είδε πως το πλήθος των εργατών (περίπου 500) αρνιόταν να διαλυθεί, αποφάσισε να κάνει χρήση πλαστικών σφαιρών ακριβώς έξω από το κέντρο Τύπου.
Η κατάσταση γρήγορα ξέφυγε εκτός ελέγχου, καθώς το πλήθος άρχισε να υποχωρεί προς το κέντρο της πόλης, ενώ οι αστυνομικοί το ακολούθησαν. Λόγω της χρήσης χημικών οι δημοσιογράφοι (δεκάδες αμέσως ακολούθησαν τα γεγονότα από πολλά και διαφορετικά Μέσα απ' όλο τον κόσμο) δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν.


Πηγή: naftemporiki.gr