e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Συμφωνία ύψους 15,3 εκατ. δολ για την προμήθεια σωλήνων ύδρευσης στην Ανγκόλα με τον όμιλο Πετζετάκη

Σύμβαση ύψους 15,3 εκατ. δολ. με την ισπανική κατασκευαστική εταιρία Befesa Agua-Riogersa υπέγραψε ο Όμιλος Πετζετάκις που αφορά την προμήθεια του συνόλου των σωλήνων που χρειάζεται η κατασκευή δικτύου ύδρευσης στην επαρχία Cunene της Ανγκόλα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ανάθεση αυτή αποτελεί τη μεγαλύτερη σύμβαση έργου στην 50χρονη ιστορία του Ομίλου και επετεύχθη, έναντι ισχυρού διεθνούς ανταγωνισμού, εν μέσω διαπραγματεύσεων για την χρηματοικονομική ενίσχυση του Ομίλου...


Η ολοκλήρωση της προμήθειας εκτιμάται σε 12 μήνες και αφορά αγωγούς πόσιμου νερού μήκους 100 χλμ, μικρών και μεγάλων διαμέτρων. Μέσω της εν λόγω σύμβασης, η οποία αποτελεί μέρος του κύριου διασυνοριακού σχεδίου με τη Ναμίμπια για την παροχή νερού προς τις βόρειες επαρχίες της αφρικανικής χώρας, θα εξασφαλιστεί ασφαλές πόσιμο νερό, σε συνεχή βάση, σε μεγάλο μέρος της επαρχίας Cunene, από την οποία αναμένεται να επωφεληθούν περίπου 250.000 κάτοικοι σε μία από τις πιο σκληρά πληγείσες, από την εμφύλια σύγκρουση, επαρχίες στην Αγκόλα.






Το έργο εκτός των σωλήνων μήκους 100 χλμ. αφορά μεταξύ άλλων και ένα διυλιστήριο νερού, αντλητικά συγκροτήματα, ενδιάμεσες δεξαμενές και μια κεντρική δεξαμενη πόσιμου νερου. Η συνολική αξία του έργου ανέρχεται σε 101 εκατ. δολ. και θα χρηματοδοτηθεί από την γραμμη χρηματοδότησης, που υφίσταται μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών της Ανγκόλα με την γερμανική τράπεζα Deutsche Bank.






Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, κ. Γεώργιος Πετζετάκις δήλωσε οτι "η επιτυχής έκβαση των πολύμηνων διαπραγματεύσεων, αποτελεί ενθαρρυντικό γεγονός καθώς η ανάθεση αυτή είναι μια πρώτη ουσιαστική ένδειξη οτι το στρατηγικό μας πλάνο, που ακολουθείται από τις αρχές του 2009, και αφορά την επικέντρωση πολύτιμων πόρων και στελεχιακού δυναμικού σε αναπτυσσόμενες αγορές όπως είναι η Ανγκόλα, αρχίζει και αποδίδει.






Η επερχόμενη ολοκλήρωση της χρηματοοικονομικής ενίσχυσης θα αναδείξει, σε πλήρη κλίμακα, την υλοποίηση της στρατηγικής ανάληψης έργων σε αναπτυσσόμενες αγορές. Με αυτή την στρατηγική, η σημαντική τεχνογνωσία του Ομίλου Πετζετάκις σε μεγάλα έργα υποδομής, θα αξιοποιηθεί πλήρως.






Επιπλέον, είναι σημαντικό για τον όμιλο ότι συμμετέχει και αυτός σε ένα έργο που παρέχει πόσιμο νερό και παράλληλα διασφαλίζει συνθήκες υγιεινής διαβίωσης σε μια περιοχή που υπέφερε για μεγάλο χρονικό διάστημα".






Η Befesa είναι κατασκευαστική εταιρία επικεντρωμένη σε περιβαλλοντικά έργα υποδομής, θυγατρική της ισπανικής πολυεθνικής Abengoa με παρουσία σε 70 χώρες, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Μαδρίτης.