e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Άδειασε τσέπες και γέμισε ταμεία η έκτακτη εισφορά


Μπορεί η έκτακτη εισφορά μετά τις μειώσεις μισθών και συντάξεων και την αύξηση της ανεργίας να εκτίναξε τον οικογενειακό προϋπολογισμό στα ύψη και να άδειασε τις τσέπες των πολιτών, ωστόσο «γέμισε» τα κρατικά ταμεία.Λόγω της έκτακτης εισφοράς τον Σεπτέμβρη τα έσοδα του κράτους αυξήθηκαν κατά 10,65% και με τα κρατικά ταμεία ταμεία να μετρούν έσοδα ύψους 640 εκατ. ευρώ. Μόνο από το τέλος επιτηδεύματος και την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης.


Τα, δε, καθαρά έσοδα του προϋπολογισμού παρουσίασαν αύξηση 3,17%, ενώ τα έσοδα από τις εφορίες, παρά τις μειωμένες εισπράξεις από τον ΦΠΑ, αυξήθηκαν κατά 22%.


Με αρνητικό ρυθμό κινήθηκαν μόνον τα έσοδα από τα τελωνεία, τα οποία σημείωσαν μείωση κατά 5% εξαιτίας κυρίως της μείωσης των εισαγωγών.


Κύκλοι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους εκτιμούν ότι η ότι η ανοδική πορεία των εσόδων θα συνεχισθεί όλους τους υπόλοιπους μήνες του 2011 και παραπέμπουν στα προηγούμενα δελτία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού, τα οποία ανάφεραν πως οι ροές των εισπράξεων θα βελτιώνονταν στα τέλη του έτους.
dealnews.gr