e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Βρίστε το αφεντικό σας! Κάνει καλό στην καρδιά

Το να εκφράζει κανείς το θυμό του κάνει καλό στην καρδιά, απέδειξαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, παροτρύνουν όλους να μην υπομένουν και καταπιέζουν τα συναισθήματά τους, αλλά να τα εκφράζουν.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν 2.755 εργαζόμενους άνδρες για διάστημα μεγαλύτερο της δεκαετίας, στη διάρκεια του οποίου πραγματοποίησαν χιλιάδες μετρήσεις και συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια σχετικά με την πορεία τους στον επαγγελματικό τους χώρο.

Τα κύρια χαρακτηριστικά που ενδιέφεραν είναι οι συνθήκες που επικρατούσαν στο χώρο εργασίας και ιδιαίτερα, αν υπήρχαν συγκρούσεις με το αφεντικό τους και με ποιο τρόπο τις διαχειρίζονταν.

Οι ερευνητές έδωσαν μεγαλύτερη βαρύτητα σε όσους είπαν ότι καταπίεζαν το θυμό τους απέναντι στο αφεντικό τους, παρατηρώντας πως είχαν υπερδιπλάσιες πιθανότητες να πάθουν έμφραγμα σε σχέση με εκείνους που εξέφραζαν το θυμό τους.

Μάλιστα, στο διάστημα των περίπου 10 ετών που διήρκεσε η έρευνα, 47 άτομα πέθαναν από καρδιακή προσβολή.

Όπως παρατηρούν οι ερευνητές στη μελέτη τους που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Εpidemiology and Community Ηealth», εκείνοι που υπομένουν τις προσβολές παρουσιάζουν αυξημένη αρτηριακή πίεση και καρδιοπάθειες, ενώ η κατάστασή τους επιδεινώνεται σε κάθε περίπτωση που μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία.

Συμπέρασμα; Το να μη φοβάται κάποιος να απαντήσει στις προσβολές του αφεντικού του μπορεί να βάλει σε κίνδυνο τη θέση του, σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, δεν θα επιβαρύνει την καρδιά του.

Πηγή: clickatlife.gr