e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Μέρκελ: Αναδιάρθρωση μόνο με πρωτογενές πλεόνασμα


Λίγες ώρες μετά από την κρίσιμη προχθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, προειδοποιεί για τις συνέπειες μιας ενδεχόμενης αναδιάρθρωσης χρέους της Ελλάδας.

Μόνο εφόσον η Ελλάδα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα θα είχε νόημα μια αναδιάρθρωση του χρέους της, υποστήριξε η κ. Μέρκελ, μιλώντας χθες σε ημερίδα του κόμματός της, υπογραμμίζοντας ότι η απειλή μετάδοσης της κρίσης σε περίπτωση μιας τέτοιας αναδιάρθρωσης θα ήταν τεράστια.

Αναφερόμενη στον μελλοντικό μόνιμο μηχανισμό διάσωσης της ευρωζώνης, τον ESM, είπε ότι ο ρόλος του θα είναι ανάλογος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επιτρέποντας τη χρεοκοπία χωρών χωρίς τον κίνδυνο μετάδοσης.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να βρεθεί η κρίση χρέους της Ευρωζώνης, μετά και την νέα αναβολή που πήρε η εκταμίευση της έκτης δόσης προς την Αθήνα και την ώρα οι διεθνείς χρηματαγορές έχουν χτυπήσει «κόκκινο».


Η κ. Μέρκελ την Κυριακή θα συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.
dealnews.gr