e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Στην κορυφή της «πυραμίδας» οι Έλληνες πλοιοκτήτες

Επενδύσεις που τους κρατούν ψηλά στην «πυραμίδα» των μεγαλύτερων πλοιοκτητών του κόσμου, έκαναν το 9μηνο του 2011 οι Έλληνες εφοπλιστές.

Οι Έλληνες επένδυσαν περί τα 3,4 δισ. δολάρια κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου του 2011 για την αγορά πλοίων, τάνκερ, bulk carrier και κοντέινερ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Allied Shipbroking, στο διάστημα αυτό, οι Έλληνες πλοιοκτήτες αγόρασαν 127 πλοία και παραμένουν την κορυφή της «πυραμίδας» των δέκα σημαντικότερων ναυτιλιακών εθνών που κατά παράδοση δραστηριοποιούνται στις αγοραπωλησίες.

Ωστόσο παρατηρείται σαφής κάμψη στη second hand αγορά η οποία όσον αφορά τους Έλληνες υπερβαίνει το 40% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010.

Συνολικά μέχρι και το τέλος του Σεπτεμβρίου είχαν αλλάξει χέρια 830 πλοία από τα οποία 127 πέρασαν σε ναυτιλιακές εταιρείες ελληνικών συμφερόντων.

Oι Έλληνες επένδυσαν 1,233 δισ. δολάρια για την αγορά 57 πλοίων ξηρού φορτίου, 1,113 δισεκατομμύρια δολάρια για την αγορά 35 τάνκερ και 1 δισ. δολάρια για την αγορά 35 πλοίων μεταφοράς κοντέινερ.
dealnews.gr