e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Δημοψήφισμα για την κρίση στα σχέδια της κυβέρνησης

Δημοψήφισμα σχετικό με τη δημοσιονομική κρίση σχεδιάζει να διεξαγάγει η κυβέρνηση, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη στη Βουλή.







«Το ερώτημα που θα διατυπωθεί θα είναι ερώτημα που αφορά τα θεμελιώδη συμφέροντα του ελληνικού λαού, δεδομένης της συγκεκριμένης οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης», τόνισε ο ΥΠΕΣ κατά τη διάρκεια συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «ο ελληνικός λαός σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή οφείλει να πάρει θέση επί του δημοσιονομικού προβλήματος, μαζί με όλα τα πολιτικά κόμματα και όλους τους οργανωμένους φορείς της κοινωνίας των πολιτών».

Ο κ. Καστανίδης δεν διευκρίνισε ούτε πότε σχεδιάζεται να γίνει το δημοψήφισμα, ούτε ποιο ακριβώς θα είναι το ερώτημα που θα θέτει. Όπως είπε, αρμόδιος να να διατυπώσει το συγκεκριμένο ερώτημα δεν είναι ο ίδιος, παρά μόνο το υπουργικό συμβούλιο ή τα 2/5 των βουλευτών. «Θα αποτελούσε αντιδεοντολογική κοινοβουλευτική συμπεριφορά εάν προσδιόριζα εγώ επακριβώς το ερώτημα», είπε χαρακτηριστικά.


Πηγή: Reuters